Ouders Nathalie, Levi en Tim over een oppas van de zaakHun werkgever Van Lanschot Kempen biedt deze secundaire arbeidsvoorwaarde.

Sinds begin dit jaar biedt Van Lanschot Kempen een oppas van de zaak aan voor haar werknemers. Hiermee ondersteunen zij hun jonge, werkende ouders op momenten dat het ertoe doet. En dat is, voor deze doelgroep die het jonge ouderschap combineert met een carrière, van onmisbare waarde.

Marie Claire Baas, Compensation & Benefit Specialist bij Van Lanschot Kempen: “𝘉𝘪𝘫 𝘝𝘢𝘯 𝘓𝘢𝘯𝘴𝘤𝘩𝘰𝘵 𝘒𝘦𝘮𝘱𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘤𝘩𝘵𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘦 𝘢𝘢𝘯 𝘪𝘯𝘤𝘭𝘶𝘴𝘪𝘦 𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘷𝘦𝘳𝘴𝘪𝘵𝘦𝘪𝘵. 𝘌𝘦𝘯 𝘢𝘢𝘯𝘻𝘪𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘥𝘦𝘦𝘭 𝘷𝘢𝘯 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘤𝘰𝘭𝘭𝘦𝘨𝘢’𝘴 𝘩𝘦𝘦𝘧𝘵 𝘫𝘰𝘯𝘨𝘦 𝘬𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯. 𝘝𝘰𝘰𝘳 𝘩𝘦𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵 𝘴𝘰𝘮𝘴 𝘭𝘢𝘴𝘵𝘪𝘨 𝘰𝘮 𝘥𝘦 𝘻𝘰𝘳𝘨 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘬𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘻𝘰 𝘪𝘯 𝘵𝘦 𝘳𝘪𝘤𝘩𝘵𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘨𝘰𝘦𝘥𝘦 𝘸𝘦𝘳𝘬-𝘱𝘳𝘪𝘷é 𝘣𝘢𝘭𝘢𝘯𝘴 𝘣𝘦𝘩𝘰𝘶𝘥𝘦𝘯 𝘣𝘭𝘪𝘫𝘧𝘵. 𝘝𝘢𝘯𝘶𝘪𝘵 𝘰𝘯𝘴 𝘴𝘵𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘷𝘦𝘳𝘴 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘵𝘴 𝘱𝘢𝘬𝘬𝘦𝘵 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵 𝘵𝘰𝘦𝘷𝘰𝘦𝘨𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘊𝘩𝘢𝘳𝘭𝘺 𝘊𝘢𝘳𝘦𝘴 𝘰𝘱𝘱𝘢𝘴𝘵𝘦𝘨𝘰𝘦𝘥 𝘢𝘢𝘯 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘢𝘳𝘣𝘦𝘪𝘥𝘴𝘷𝘰𝘰𝘳𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘰𝘰𝘪𝘦 𝘮𝘢𝘯𝘪𝘦𝘳 𝘰𝘮 𝘰𝘶𝘥𝘦𝘳𝘴 𝘮𝘦𝘵 𝘫𝘰𝘯𝘨𝘦 𝘬𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘵𝘳𝘰𝘬𝘬𝘦𝘯 𝘵𝘦 𝘩𝘰𝘶𝘥𝘦𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘴𝘢𝘵𝘪𝘦 é𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘻𝘰𝘯𝘥𝘦 𝘣𝘢𝘭𝘢𝘯𝘴 𝘵𝘦 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘣𝘰𝘳𝘨𝘦𝘯.”

Meet the parents:

  • Nathalie woont in Harderwijk samen met haar partner en zoon Leon (7 jaar) en dochter Emily (4 jaar)

  • Levi woont samen met haar partner twee zoontjes (één van bijna vier en de ander van 7 maanden) in Utrecht.

  • Tim woont samen met zijn partner, dochter van 2,5 jaar en hond Fred in Vleuten.

Wat betekent een oppas van de zaak voor jou en je gezin?

Nathalie: Een oppas van de zaak is voor ons een goede aanvulling op de buitenschoolse opvang. Deze wordt namelijk steeds duurder en is ook niet altijd flexibel met ruilen van dagen/extra dagen inplannen etc. Ik waardeer het enorm dat mijn werkgever Van Lanschot Kempen een oppas van de zaak aanbiedt. Het is vaak best een puzzel om de planning thuis rond te krijgen. Wij hebben het laatst bijvoorbeeld ingezet toen de kinderen vakantie hadden en wij wel moesten werken. De Angel kwam gewoon bij ons thuis.

Levi: "Het geeft ons als gezin een stukje vrijheid en flexibiliteit op het moment dat de opvang dicht is. En toen ik een tijdje geleden in de squeeze zat met een drukke periode op werk, boekte ik een oppas via Charly Cares om zo toch wat extra uurtjes te kunnen werken. Ook had ik in mijn beginperiode bij Van Lanschot de opvang nog niet helemaal rond. Op dinsdagen had ik nog een uitdaging, die ik heb opgelost met een oppas van de zaak."

Tim: "Een oppas van de zaak neemt stress weg voor ons gezin, vooral wanneer we onverwachts met werkverplichtingen te maken krijgen. Wij waarderen het enorm dat de werkgever erkent dat onverwachte verplichtingen kunnen voorkomen en actief meedenkt over een oplossing. Bijvoorbeeld wanneer het kinderdagverblijf onverwacht een dag uitvalt, of wanneer we op een vrije dag toch een belangrijke werkafspraak hebben.

Wat vinden jullie van de Angels in de Charly Cares app?

Levi: "Omdat mijn jongste nog zo jong is, was ervaring echt een must. In de app ben ik zelf op zoek gegaan naar Angels met baby-ervaring en dat was erg prettig."

Nathalie: "Wij wonen niet in de Randstad, maar in Gelderland. Ik had verwacht dat het lastiger zou zijn om een Angel in de buurt te vinden, maar gelukkig hadden we toch best wel wat keuze. Uiteindelijk hebben we iemand gevonden die een tussenjaar heeft en flexibel ingezet kan worden. Ik vind het fijn als er een vast gezicht is voor de kinderen. Zij is heel lief en zorgzaam en ik kan de kinderen met een goed gevoel bij haar achterlaten."

Tim: "Het is een geruststellende gedachte dat de Angels gecontroleerd worden, en de reviews van andere gebruikers versterken ons vertrouwen. We hebben zelfs enkele Angels gezien die ook bij ons op het kinderdagverblijf werkzaam zijn."

Wat zou je aan andere ouders of werkgevers willen meegeven over deze benefit?

Nathalie: "Het is een hele fijne benefit die laat zien dat je als werkgever meedenkt met de medewerkers die het werk combineren met de zorg voor (kleine) kinderen. Voor ouders is het fijn om wat extra hulp te hebben die flexibel kan worden ingezet!"

Levi: "Deze benefit kun je echt altijd gebruiken en het is alleen maar mooi dat Van Lanschot Kempen dit aanbiedt. Dus mijn advies aan alle ouders is: Boek een keer via Charly Cares om te zien dat het echt heel fijn is om mee te werken en dat er echt veel leuke Angels zijn."

Tim: "De flexibiliteit van Charly Cares zorgt voor minder stress en levert een win-winsituatie op voor zowel de werkgever als voor ons. Ik raad het echt iedereen aan."

Interesse in een oppas van de zaak?

Ervaar minder stress en meer werkgeluk. Van een last-minute oppas tot een vaste naschoolse oppas: Charly Cares heeft persoonlijk gescreende Oppas Angels voor ieder moment. Door een transparant rating systeem, Angel verzekering en 24/7 Customer Care word je als ouder volledig ontzorgd. Voor meer informatie, bezoek deze pagina.