Coronaproof Sint-Maarten vierenVijf tips om er samen met jouw (oppas) kids thuis een feestje van te maken.

Zingend in de kou, langs de deuren met een zelfgemaakte lampion en thuiskomen met een zak vol snoepjes. Dit jaar doen we het gewoon een beetje anders, maar nog steeds even leuk - beloofd! Met deze tips wordt ook thuis, Sint-Maarten één groot feest. En voor een gezondere versie, kun je de snoepjes natuurlijk gewoon vervangen door healthy snacks. Lees je mee?

Tip 1: Speurtocht in huis

Tip 1: Speurtocht in huis

Zoeken maar! Organiseer een grote speurtocht in huis en misschien ook wel in de tuin. Verstop de snoepjes op de gekste plekken: onder het bed, in de wasmachine, tussen de handdoeken. Wie het snoepje als eerste vindt mag hem houden. Wie eindigt er met de meeste snoepjes?Tip 2: Digitaal zingen

De kinderen kunnen nu misschien niet meer langs hun favorieten buren of opa en oma. Maar een sint maarten liedje zingen kan altijd. Live via videobellen of door een leuk filmpje op te nemen. Wie weet ontvangen ze wel wat lekkers of een filmpje terug. Vergeet je het licht niet uit te doen? Dan kan iedereen de mooie lampion zien stralen.

Tip: Geef de video een muzikale draai. Pak een instrument of misschien wel gewoon een pan met een pollepel. Laat de show maar beginnen!

Tip 3: Langs de deuren in huis

Tip 3: Langs de deuren in huis

Als je niet buiten langs de deuren kunt, waarom dan niet langs de deuren in huis? Verstop voor de kinderen achter elke deur in huis een snoepje. Wedden dat je meer deuren in huis hebt dan je denkt! Voordat de deuren open gaan, moet er natuurlijk wel mooi gezongen worden.

Tip 4: Optocht door huis

Zet alle lichten uit en loop met de lampionnen een optocht door het huis en de tuin. Maak bij elke hoek van de kamer een stop, waar je korte opdrachten uitvoert. Denk aan: een liedje zingen of een kort spelletje spelen. Wie wint, krijgt misschien wel wat lekkers.

Tip: Leg langs de route in ook huis wat snoepjes neer!

Tip 5: Lampionnen competitie

Hou met de kinderen in de straat een wedstrijd wie de mooiste lampion maakt. Zet allemaal je creatie voor het raam, zodat de buren hem goed kunnen zien en kunnen stemmen. En wie weet krijgt de winnaar wel een hele lekkere prijs.

Meer lezen?

Kun jij in deze tijd wel wat to-do tips gebruiken voor jouw (oppas) kids? Lees hier de leukste knutselwerkjes voor de herfst en hier de griezeligste Halloween recepten om samen met jouw (oppas) kids te bakken, read on!