Oppas samen met kinderen in de speeltuin
Oppas samen met kinderen in de speeltuin

Vind eenvoudig een vaste oppas via Charly Cares Vind jouw vaste oppas via Charly Cares

Charly Cares koppelt ouders aan een persoonlijk gescreende oppas uit hun eigen buurt. Dit kan zijn in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Utrecht. Je boekt eenvoudig een ervaren en persoonlijk gescreende oppas via de Oppas App. Bij Charly Cares kan je kiezen voor een Last minuteFlexibele of Vaste Oppas Angels.

Vind met gemak een Vaste Oppas Angel

Waar begin je met het zoeken van een ervaren en betrouwbare vaste oppas? Vraag je het aan een buurmeisje? Óf een familielid? Wat als jouw vaste oppas opeens niet meer beschikbaar is, omdat haar plannen zijn gewijzigd? Charly Cares begrijpt dat het vinden van een vaste oppas vaak een uitdaging is voor drukke stadsouders. Studenten hebben meestal een (studie)rooster wat om de 8-12 weken wijzigt. Hierdoor vindt deze doelgroep het lastig om commitment te geven voor een langere periode. Plannen worden gewijzigd, een stage of droombaan wordt aangeboden en dan zit je als ouder met een probleem. Want waar vind je op korte termijn nog een vaste oppas?

Charly Cares komt met een oplossing waarmee je voor maximaal 8 weken achtereenvolgend dezelfde oppas kan boeken per tijdsblok. Na deze 8 weken kun je voor de nieuwe periode een vaste oppas boeken, indien het mogelijk is weer dezelfde Oppas Angel. Mocht jouw vaste babysitter niet meer beschikbaar zijn, dan maakt ons systeem een nieuwe match met andere beschikbare Angels die bij jouw gezin kunnen oppassen. Zo heb jij altijd een vaste oppas beschikbaar!

Boek met vertrouwen een vaste oppas die bij jouw gezin past!

ZOEK IN JOUW BUURT

De meest gestelde vragen over een vaste oppas

Hoe kan ik een vaste oppas boeken met de Oppas App?

  1. Kies jouw gewenste tijdsblok  op de eerste dag dat je vaste oppas nodig hebt. Klik op herhaal boeking wekelijks en selecteer het aantal herhalingen (bijvoorbeeld de komende 4 maandagen van 15:00 – 18:00uur).
  2. Selecteer 5 Oppas Angels en stuur jouw verzoek naar hen. De Angel die als eerst het verzoek accepteert heeft de boeking.
  3. Na acceptatie kun je, indien gewenst, een kennismaking inplannen via de chatfunctie in de app.

Kan ik vooraf kennismaken met de oppas?

Als ouder maak je zelf een selectie van vijf Angels waarvan je denkt dat ze bij jouw gezin passen. Dit kun je doen op basis van het profiel en de rating of review van de Oppas Angel.

Daarna kun je via de chatfunctie contact opnemen met de Angel die als eerst jouw boeking heeft geaccepteerd. We adviseren om een (korte) boeking te maken ter kennismaking en briefing. Daarnaast zou het een goed moment zijn om jouw kid(s) te laten wennen aan hun nieuwe oppas.

Wat zijn de tarieven voor vaste oppas?

Afhankelijk van je pakket (Flexibel of Premium) zijn de kosten €6 of €25 p/maand respectievelijk.

Als je regelmatig vaste oppas nodig hebt (bijvoorbeeld 2x in de week) wordt Premium aangeraden. Hierbij heb je geen transactiekosten.

Heb je iets minder vaak een oppas nodig, maar wel regelmatig op een dag in de week, dan wordt Flexibel aangeraden. Per oppasdienst betaal je €3 transactiekosten.

Rekenvoorbeeld:

Abonnementskosten:

Je boekt een Oppas Angel voor de komende 4 maan- en dinsdagen  van 15:00 – 18:00 uur:

Je boekt een Oppas Angel voor de komende 4 maandagen  van 15:00 – 18:00 uur:

Premium                                                       Flexibel

€ 25 **                                                              € 6 **

Transactiekosten
                                                                    4 x € 3 **

Totaal per maand
€ 25 * **                                                           € 18 per maand* **


* Dit bedrag is exclusief het uurtarief van de Oppas Angel. Het uurtarief ligt tussen de €5,- en €11,- per uur.

** De tarieven zijn inclusief 21% btw.

Wat moet ik doen in geval van ziekte of een last minute annulering?

De Angel kan een boeking alleen annuleren bij hoge uitzondering zoals ziekte of familieomstandigheden. Dit moet minimaal 24 uur voor aanvang van de oppasdienst gebeuren op de volgende manier:

De Angel neemt geen contact op met de ouder en laat het annuleringsproces via Charly Cares verlopen.
De Angel belt 020 – 210 23 23 om de boeking te cancelen, de boeking is pas gecanceld na bevestiging van één van onze medewerkers.
Charly Cares neemt contact op met de ouders en regelt indien nodig een (last minute) Oppas Angel.

Wat als een oppas commitment heeft gegeven voor 8 herhalingen, maar niet meer kan

De Oppasovereenkomst wordt gesloten tussen de ouder en de oppas. Indien deze overeenkomst wordt verbroken door de oppas, dan kan Charly Cares doen besluiten om de oppas van het platform te verwijderen, zoals aangegeven in de Gedragsregels voor de Angel.

Charly Cares helpt de ouders bij het zoeken van een oplossing en zal in gezamenlijk overleg het gedrag de Oppas Angel beoordelen. De ouder geeft de desbetreffende Oppas Angel een rating en review.

Ik wil dezelfde oppas voor twee tijdsblokken in de week wil boeken. Is dat mogelijk?

Voorbeeld: Ik wil graag voor de komende 8 weken iedere maandag en vrijdag oppas van 15:00 tot 18:00 uur.

In dit geval maak je twee zoekopdrachten, één voor de maandag van 15:00 tot 18:00 uur en één voor de vrijdag van 15:00 tot 18:00 uur.

Let op: De kans is groot dat deze aanvraag met twee verschillende Angels wordt ingevuld.

Kan ik onderhandelen over het uurtarief van de Angel voor herhaaldelijk boeken?

Charly Cares ontmoedigt ouders om te onderhandelen over het uurtarief van de Oppas Angel. Mocht je het uurtarief te fors vinden, dan kun je er voor kiezen om een andere oppas met een lager uurtarief te kiezen.

Kan ik een vaste boeking annuleren of wijzigen?

Als de aanvraag geaccepteerd wordt komen de boekingen per tijdsblok in ‘Mijn Boekingen’.

Cancelen: Wil je één boeking cancelen? Dan kan je in ‘Mijn boekingen’ op ‘Boeking Cancelen’ drukken. Lees hier meer over de annuleringkosten.

Wijzigen: Spreek via de chatfunctie met de desbetreffende Angel als je de starttijd of eindtijd van één boeking wilt wijzigen. In de Oppastimer kan de starttijd en eindtijd gewijzigd worden na afloop van de oppasdienst. Doe dit altijd in overleg met de Oppas Angel!

Kan ik kinderopvangtoeslag krijgen voor vaste oppas via Charly Cares?

Nee.

Onder toepassing van de Regeling Dienstverlening aan Huis moeten zowel klanten als hulpen particulier zijn. De oppas betaalt geen BTW over de oppasdienst, die valt onder de regeling dienstverlening aan huis. In dit geval betaalt de ouder ook geen BTW over de oppasdienst.

Oppas leest kindje voor
Oppas leest kindje voor

Gescreende vaste oppas

Als ouder wil je natuurlijk een betrouwbare oppas in huis halen. Om die reden screenen wij onze Oppas Angels persoonlijk op ieder Charly Cares kantoor. Dit proces gebeurt volgens ons screenings protocol en wordt met veel zorg en aandacht uitgevoerd. Daarnaast wordt iedere oppas beoordeeld na iedere oppasdienst. Deze beoordelingen zijn inzichtelijk voor alle ouders die lid zijn bij Charly Cares. Op deze manier bieden wij een transparante omgeving aan ouders die op zoek zijn naar een vaste oppas.

Onze Oppas Angels zijn studenten of net afgestudeerden die bewust kiezen voor oppassen als (bij)baantje. In de meeste gevallen passen de Angels al op vanaf hun puberteit bij kinderen uit de buurt. Ongeveer 65% van de babysitters studeert binnen een aanverwante richting zoals de PABO of pedagogiek. Daarnaast zijn sommige Angels extra ervaren als certified nanny of in bezit van een (kinder)EHBO-certificaat.

Lees meer over onze screening
Oppas speelt met de kindjes
Oppas speelt met de kindjes

Ratings & reviews

Ons doel is om de kwaliteit en het functioneren van de Angels zo transparant en betrouwbaar mogelijk te maken. Dit gebeurt in samenwerking met de ouders, die na iedere oppasdienst de oppas beoordeelt aan de hand van een rating en een geschreven review.

De ouder kan naast de sterrenrating een geschreven review schrijven over een oppas. Deze review is net zoals de rating zichtbaar voor andere ouders en zorgen ervoor dat ouders een nog beter beeld krijgen van de oppaservaring.

Charly Cares monitort deze beoordelingen en grijpt in wanneer het nodig is. Het creëren van een veilige en transparante online omgeving is waar Charly Cares voor staat.

Meld je aan