Ontmoet Support Hero Romy

Support medewerker van Charly Cares Romy

Wie neemt er eigenlijk de telefoon op als je ons belt? Grote kans dat dit Romy is. Deze Support Hero werkt al 3 jaar bij Charly Cares. About time om haar aan je voor te stellen. In deze blog neemt ze je mee achter de schermen en vertelt zij over de service die zij verleent aan al onze gebruikers.

​Over Romy

Leeftijd: 23 jaar

Studie: Engels

Woonplaats: Amsterdam

Leukste aan haar baan: Aan het einde van de dag heb je echt mensen geholpen, dat voelt goed!

“Ik probeer aan het begin van mijn dienst ouders te helpen die dezelfde dag nog een oppas nodig hebben.”

“Als ik de dag start, check ik als eerste of er die nacht dringende zaken zijn binnengekomen. Bijvoorbeeld als een oppas last-minute heeft afgezegd, of vragen met hoge prioriteit. Daarna werk ik alle berichtjes bij en probeer ik ouders te helpen die dezelfde dag nog een oppas nodig hebben.”

“We starten al om 07:30, dus wanneer het een schappelijke tijd is, bellen we ook ouders die nieuw zijn of ouders die een (negatieve) review hebben achtergelaten. Deze persoonlijke service is een belangrijk onderdeel van Charly Cares. De rest van de dag sta ik ouders en Angels te woord, beantwoord ik WhatsApp berichten en pak ik alle soorten klachten en vragen op. Geen dag is hetzelfde.”

“Angels hebben over het algemeen minder hulp nodig, maar toch fijn om ook hen te kunnen helpen”

“Wanneer ik een Angel aan de telefoon heb, is het fijn om te kunnen assisteren met kleine dingetjes. Al is het maar om eventjes het huisnummer van de ouder door te geven wanneer de Angel onderweg is naar een dienst en haar telefoon is uitgevallen. Ook zijn wij er voor Angels voor dingen die misschien iets minder prettig zijn. Wij proberen bijvoorbeeld een luisterend oor te bieden als een Angel een zware dienst heeft gehad. Je merkt dat dit bij de Angel al erg oplucht.''

“Als er een rating lager dan 3 binnenkomt, nemen wij contact op met zowel ouder als Angel”

“Eerst bel ik altijd de ouder, om te vragen naar de rating. Ik luister naar het verhaal, zonder te oordelen. Want ik was er immers niet bij. Doel is om de feedback te noteren en dit (bij akkoord van de ouder) door te geven naar de Angel. Daarna bel ik de Angel en luister ik ook naar haar verhaal, zonder te oordelen. Ook geef ik de Angel waar mogelijk feedback, om een lage rating in de toekomst te voorkomen. Vaak fijn voor de Angel om advies te krijgen bij dingen waar zij zelf misschien nooit bij stil heeft gestaan.

Ten slotte maak ik een notitie in het profiel van de ouder & Angel om te blijven monitoren. Aan het eind hoop je beide partijen gesproken te hebben en die minder fijne boeking toch een positief einde te hebben gegeven.”

“Het belangrijkste dat ik iedereen wil meegeven is dat wij echt het beste met al onze gebruikers voor hebben”

“Wij doen altijd heel hard ons best en proberen altijd mee te denken met onze gebruikers. Bij ons staan zij op nummer 1. Op het moment dat onze diensten beginnen, zijn zij altijd onze prioriteit. Heel leuk om af en toe van gebruikers terug te horen dat onze hulp gewaardeerd wordt. Dat maakt mijn werk het allerleukst!''

Verder lezen?

Romy is met recht één van onze Support Hero’s. Wil jij verder kijken achter de schermen? In deze blog vertelt Julia over haar werkzaamheden als Angel Recruiter. Ook Rachelle neemt je mee met haar werkzaamheden als Head of People & Operations. Check it out!