Hoe werkt online thuisonderwijs?Tips en uitleg van Amy, moeder van 2 kinderen

Via Charly Cares kun je nu ook een Oppas Angel boeken die online helpt met thuisonderwijs. Eh wat, online? Ja, onze Oppas Angels kunnen ook online hulp bieden. Wij hebben gesproken met Amy, moeder van 2 kinderen die de online hulp van oppas Naomi inschakelt. Maar zij is ook eerlijk over het struikelblok. Lees snel verder!

Amy, waarom heb je besloten om online hulp in te schakelen?

“Mijn man en ik spreken allebei Engels, maar onze kinderen (6 en 3 jaar) gaan naar een Nederlandse school. We boeken een Oppas Angel die Nederlands spreekt, om de taal extra te stimuleren buiten school om. Toen we startten met thuisonderwijs, maakte ik me zorgen of ze achter zouden gaan lopen op het gebied van taal. Dus we hebben een wekelijkse video call opgezet met Naomi.”

Hoe bevalt dit voor jou en de kinderen?

“Het werkt geweldig voor mijn 6-jarige. Ze helpt hem met zijn huiswerk. Ik vind dat heel fijn dat ik niet elke dag zijn leraar hoef te zijn. Naomi luistert ook naar zijn voorlezen en corrigeert zijn uitspraak. Dat is niet echt iets wat ik kan doen. Het stelt me gerust dat iemand zo Nederlands met hem kan spreken. Zij praten en werken zo langer dan een uur samen.“

“Voor mijn 3 jarige hebben we wat langer gezocht naar een manier waarop online videocall het best werkt. Haar spanningsboog is gewoon korter, omdat zij jonger is. Maar afgelopen weekend hebben wij de beste manier ontdekt! Mijn kind speelde computer spelletjes op Zandkasteel, terwijl Naomi keek op Google Hangouts. Zij praatten over wat er in de plaatjes te zien was en welke kleuren zij gebruikten. Ik was blij verrast hoe goed het werkte. Ook heeft Naomi online boeken voorgelezen. Deze keer waren de boeken bij ons op het scherm te zien, in plaats van dat de boeken bij Naomi thuis waren. Boekpakket heeft veel leuke boeken en ze zijn nu allemaal gratis. Op de ‘oude’ manier kon mijn 3-jarige zich 20 minuten concentreren. Nu hebben ze een heel uur gepraat!”

Heb je nog tips voor ouders of Angels?

“Ik vind een standaard voor je telefoon heel handig werken voor de huiswerk sessies. Ik zet mijn telefoon op een statief dat gericht is op de werkboeken. Mijn zoontje kan hem steeds verplaatsen en zo hebben ze mij eigenlijk helemaal niet nodig. Voor de 3-jarige werkt een computer echter beter. Het grotere scherm lijkt haar aandacht echt te vangen en ze kan de details, zoals de afbeeldingen in een boek, beter zien.“

“Ik heb geprobeerd om mijn vrienden aan te moedigen om hun Oppas Angels nog steeds te boeken. Niet alleen omdat het fijn is voor online thuisonderwijs, maar ook omdat het goed is om via een video call met andere mensen te kunnen spreken.”

Wij willen Amy bedanken voor haar tips over online thuisonderwijs. Wil jij jouw verhaal met ons delen? Laat het ons weten via WhatsApp (+31202102323) of Instagram.