Hoe vieren onze ouders de liefde? 7 x de mooiste momenten van..

Februari, de maand van de liefde, is begonnen en dat mag uitgebreid gevierd worden! Vier je het met je partner, vriendengroep of familie? Of misschien gewoon lekker een verwenmoment voor jezelf? Van een weekendje weg, een dagje naar de spa of simpelweg uiteten... Wij vroegen 7 ouders hoe zij de liefde vieren!


1. "We hebben het goed met elkaar."

's Avonds laat, vlak voor ik ga slapen, loop ik meestal nog even de slaapkamers van onze vier kinderen binnen. Om ze nog even goed in te stoppen, een lampje uit te doen, een kus te geven, maar vooral om nog even naar ze te kijken. Want wat er die dag ook gebeurd is, als ik zo in stilte naar ze kijk, dan word ik helemaal warm van binnen. Ik geniet! Als ik daarna in bed stap, zeg ik tegen mijn vriend: "wat een heerlijke kinderen hebben wij toch." En dan kruipen we dicht tegen elkaar aan. We hebben het goed met elkaar.

- Mom Josine (Rotterdam)

2. "Onze kids nemen de tradities over."

Als wij de liefde willen vieren, komen wij graag samen met onze dierbare vrienden. Ieder samenzijn met elkaar is weer een nieuwe traditie. We bedenken dan ter plekke wat we samen willen doen; zo is de traditie ontstaan om samen Koningsdag te vieren, jaarlijks samen op vakantie te gaan en af en toe samen te schaatsen. De leukste traditie is om telkens pizza te bestellen als we bij elkaar over de vloer komen. Het is mooi om te zien dat onze kinderen nu onze tradities beginnen over te nemen. Dat maakt het vieren van liefde helemaal compleet!

- Mom Liedwine (Rotterdam)

3. "Hij wilde niet alleen gaan..."

Het mooiste gebaar van afgelopen jaar is het cadeau van mijn schoonvader; samen op wintersport! Hij wist dat ik altijd graag op wintersport wilde, maar mijn vrouw liever een strandvakantie boekte. Stiekem wist ik dat mijn schoonvader mij vooral mee wilde nemen, omdat hij eigenlijk zelf wilde gaan. Dat maakt het er natuurlijk niet minder leuk op: we hadden samen een top weekend!

- Dad Chris (Amsterdam)

4. "Een klein gebaar zegt zo veel meer."

Voor Valentijn vind ik het leuk om mijn partner ieder jaar te verrassen met een zelfgebakken taart of cake. Ik merk dat wij veel meer waarde hechten aan zelfgemaakte cadeautjes dan een gekocht cadeau. Een zelfgemaakt cadeau is persoonlijk en geeft de ander een speciaal gevoel. Het hoeft niet veel geld te kosten, een klein gebaar zegt vaak zoveel meer!

- Mom Kirsten

5. "Romantisch uiteten."

Om de liefde te vieren gaan wij een aantal keer per jaar heerlijk samen uiteten! ​Niet zo origineel, maar aangezien wij iedere dag koken voor het hele gezin is uiteten een echt verwenmoment! Natuurlijk vinden wij het ook heel erg belangrijk om met de familie samen te zijn en gezellig te barbecuen in de tuin of te gourmetten met z'n allen. Dan kan ons geluk niet op!

- Dad Koen and mom Lisa (Amsterdam)

6. "Een heerlijk moment voor mijzelf."

Het liefst doe ik zo veel mogelijk leuke dingen met mijn man en de kids. Denk aan allerlei leuke verjaardagen, bezoekjes aan opa & oma of gezellige etentjes met zijn allen. Maar met het hebben van een drukke baan en een groot gezin, is het heerlijk om af en toe wat voor jezelf te doen: me time! Daarom boek ik wel eens een ontspannen dagje uit naar een sauna of pak ik er een goed boek bij. Vooral met dit koude weer is dat genieten!

- Mom Els (Utrecht)

7. "In de schoolvakanties pak ik uit."

Als alleenstaande moeder werk ik fulltime en daardoor schieten "leuke dingen doen" er nog wel eens bij in, maar in de schoolvakanties pak ik uit en ga ik gezellig met mijn dochtertje een weekend weg. Ze mag dan een pretpark uitkiezen en dan zoek ik er een leuk hotel met zwembad bij uit. Mijn dochter is dan helemaal in de wolken, omdat ze weer haar roze koffertje mag inpakken! We gaan lekker eten, films kijken vanuit bed en in de ochtend laten we het ontbijt op de kamer komen. Op zulke momenten laad ik echt weer helemaal op en geniet ik van ons klein, maar fijne gezinnetje.

- Mom Laurie (Amsterdam)

Met wie vier jij deze maand de liefde?

Charly Cares regelt de oppas voor de kids!

Vind Oppas Angel