Behind the scenesDe ontwikkeling van de nieuwe app

Xander en Diederik, de developers van Charly Cares

Misschien ken je ze al: Xander en Diederik, de developers van Charly Cares. Eerder hebben we ze voorgesteld en vertelden zij alles over ‘het moeilijke proces wat een app maken heet’. In de tussentijd hebben deze twee niet stilgezeten en is de ontwikkeling van de app doorgegaan. Tijd voor een update!

Even kort voorstellen...

Xander (co-founder van Charly Cares) houdt zich voornamelijk bezig met de designs, Diederik is de CTO (Chief Technology Officer) en zorgt, samen met een team developers in Servië, voor de techniek erachter. Samen hebben zij gewerkt aan ‘de nieuwe app’. Het proces ging soepeler dan de vorige keer. Het resultaat? Impressive!

Neem een kijkje

“We hebben ervoor gezorgd dat de app stabieler en sneller is”

Waar deze twee zich de afgelopen tijd mee bezig hebben gehouden? Diederik vertelt rustig: “We zijn vooral bezig geweest met het verbeteren van de oude app, die hebben we in een nieuw jasje gegoten. Met name om te zorgen dat de app stabieler en sneller is, en de performance in het algemeen gewoon iets beter. Het is een vervolgstap op wat we al hadden.”

Dit klinkt misschien simpel, maar volgens Xander is dit een enorm moeilijk proces. Want hoe bedenk je nu de nieuwe features en hoe voer je deze door? Gelukkig is er een Support Team! "We hebben de keuze voor de verbeteringen mede in samenwerking met het Support Team gemaakt. Zij ontvangen feedback van ouders en Angels. Daar hebben we naar geluisterd en omgezet in nieuwe features en verbeteringen".

De vernieuwde Angel Agenda in de Oppas App van Charly Cares

“We hopen dat de nieuwe agenda prettiger werkt voor de Angels”

De agenda van de Angels is bijvoorbeeld van zo'n vernieuwde feature. Vooral Xander is hier erg trots op: “Ik hoop dat de nieuwe agenda veel positieve gevolgen heeft voor het versturen en accepteren van boekingsaanvragen van ouders.” Diederik: “Wat we hebben toegevoegd aan de agenda is dat Angels zelf hun privé agenda kunnen importeren. We hopen dat het prettiger voor de Angels werkt, dat ze weten waar ze moeten zijn in de app, maar ook dat ze weten wanneer ze beschikbaar zijn om op te passen”. Dat klinkt als een veelbelovende verbetering, yes!

“Oh ja en de statusupdates zijn ook makkelijker!” Xander en Diederik hebben van het Support Team gehoord dat er Angels zijn die al bij veel verschillende gezinnen oppassen en geen aanvragen meer willen ontvangen van nieuwe families. “Met de nieuwe statusupdates zijn we flexibeler geworden in het stand-by zetten van oppassen. Zo kunnn Angels aangeven of ze vast willen oppassen of geen nieuwe families meer willen”.

Neem een kijkje

“Het lijkt z’n vruchten af te werpen”

Diederik die op kantoor werkt aan de nieuwe app van Charly Cares

Of het proces net zo’n bumpy road was als bij de vorige app? De mannen moeten lachen. “We hebben het geprobeerd zo simpel mogelijk te maken en we hebben geleerd van het vorige proces. Dat lijkt z’n vruchten af te werpen”. De grootste hobbel zal volgens Diederik later komen: “Er maken straks tienduizenden mensen gebruik van, dat is de echte test!”

En wat staat er nu op de planning?

“Vakantie!” zegt Diederik lachend. “Nee, er zijn met zo’n lancering altijd punten die verbeterd moeten worden. In eerste instantie focussen we daarop”. Volgens Xander gaat de komende tijd de focus liggen op de vaste oppas aanvragen en hoe dat verbeterd kan worden. “We hebben er in de nieuwe app ook al redelijk op gefocust en er een speciaal tarief voor ingesteld. Zo hopen we die boekingen makkelijker te vervullen. In de toekomst zijn we van plan nog meer aandacht aan de vaste oppas besteden.” Genoeg te doen en ontwikkelen dus!

De vernieuwde chat in de Charly Cares Oppas App

Nieuwsgierig?

Neem nu een kijkje in de nieuwe Charly Cares App en ontdek alle nieuwe features!