Ontmoet Marloes: “Ik heb zoveel leuke herinneringen!”

Marloes woont sinds 2 jaar in Amsterdam, waar ze geniet van haar studentenleven en oppasbaan. Benieuwd naar hoe zij een oppasdienst het liefste invult? Lees haar verhaal…

“Hi, ik ben Marloes en ik word volgende week 22 jaar. Ik kom uit Breda, maar woon nu 2 jaar in Amsterdam. Ik ben hier naartoe verhuisd voor mijn stage en ben verliefd geworden op deze stad. Na mijn stage ben ik hier Communicatie gaan studeren en nu woon ik hier nog steeds met veel plezier!”

“Een fijne afleiding tussen het studeren door”

“Toen ik hier 2 jaar geleden kwam wonen, was ik op zoek naar een bijbaan. Ik liep stage, wat best intensief was en ik zocht een fijne bijbaan voor ernaast. Een vriendinnetje raadde me Charly Cares aan. Ze vertelde me: “Dat is ideaal voor jou, met oppassen kun je even je verstand op 0 zetten en gezellig met kinderen knutselen of op stap gaan!” Dat sprak me gelijk aan, omdat ik ook 8 jaar lang hockeytraining heb gegeven aan kinderen. Dat vond ik super leuk, vooral omdat kinderen enthousiast zijn en alles eerlijk zeggen. Ik vind het echt heerlijk om met kinderen te werken, het is voor mij een fijne afleiding tussen het studeren door.”

Hoe vaak pas je op, tussen het studeren door?

“Ik heb vooral vaste oppasadresjes: sinds kort zijn er 4 oppasgezinnen waar ik iedere week kom. Dat is vooral naschools, maar het gebeurt ook wel eens dat ik een hele dag oppas. Het leuke van vaste oppasgezinnen is dat je echt een band opbouwt met de kinderen. Ik vind het zo leuk als ik ze dan kom halen van school en ze gelijk al naar me toe komen rennen!”

“Mijn oppasnetwerk is nu veel groter”

“Het is fijn dat Charly Cares met de app een groot oppasnetwerk biedt. Ik heb wel eens dat ik denk: “Ik kan vanavond gaan stappen, maar ik moet het eigenlijk niet doen…”. Oppassen is dan een beter alternatief! Op zo’n moment kijk ik in Jobboard voor een oppasdienst, want vaak komen er op de dag zelf nog wel wat aanvragen op te staan. Door de app is mijn oppasnetwerk nu veel groter geworden.”

“Ik weet dat Charly Cares voor mij klaarstaat”

“Ook vind ik het heel fijn dat ik altijd verzekerd ben en contact op kan nemen met Customer Care. Stel, er gebeurt toch iets en de ouders nemen niet op, weet ik dat Charly Cares voor mij klaarstaat. Ik heb het idee dat ik in zo’n situatie goed wordt opgevangen. Tot slot vind ik het prettig dat ik zelf mijn uurtarief kan bepalen. Nu ik bijvoorbeeld bijna jarig ben, denk ik eraan om het weer iets te verhogen. Ik heb afgelopen jaar namelijk echt meer ervaring opgedaan, dan vind ik een kleine verhoging wel op z’n plek.”

We zijn benieuwd, wat is jouw leukste oppasherinnering?

“Ik heb zoveel leuke herinneringen! Zo heb ik bijvoorbeeld een keer met de oppaskinderen koekjes gebakken en allemaal snacks gehaald, waarna we naar het Vondelpark gingen om te picknicken. We hadden ook hockeysticks meegenomen en hebben ons de hele middag vermaakt in het park.”

“Ook een leuke herinnering: één van mijn oppasgezinnen heeft een beamer. Ik kwam een keer een hele dag oppassen omdat de kinderen een dag vrij waren. We bouwden een hut en keken de hele dag films op de beamer. Uiteindelijk werd dat een karaoke avond, aangezien de kids helemaal fan waren van Rihanna. We hebben de hele avond karaoke op de beamer gedaan, ze vonden het fantastisch! En zo heb ik nog genoeg leuke verhalen: we gingen een keer naar de kinderboerderij, we hebben een keer een high tea georganiseerd, ga zo maar door… Als ik ga oppassen, heb ik helemaal niet het gevoel dat ik aan het werk ben. Ik heb altijd een mega leuke dag!”

Meer verhalen lezen?

Oppas Angel Iris
Oppassen is voor haar een bijbaan die goed bij haar studie aansluit: Pedagogiek.

Verder lezen

Uurtarieven van de oppas
Oppas Angels Sabine (21), Isabelle (24) en Adina (40) vertellen over hun uurtarief, inkomsten en waar zij hun geld aan uitgeven.

Verder lezen

Meet Jamie-Lee & the boys!
Een jong en stoer gezin uit hartje Rotterdam, dat al ruim 4 jaar gebruik maakt van Charly Cares.

Verder lezen