Oppas Angel in het zonnetje: Iris!

Iris vindt een oppasbaantje ideaal: elke dag is super gezellig met de kinderen én tegelijkertijd doet zij voor haar studie relevante ervaring op. Naschools, hele dagen, weekenden, verschillende leeftijden… Iris is van alle markten thuis. Lees snel verder!

"Hoi! Mijn naam is Iris, ik ben 23 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik kom uit Naarden, waar ik altijd veel heb opgepast en ook hockeytraining en huiswerkbegeleiding heb gegeven. Nu pas ik zo’n 2,5 jaar in Amsterdam op via Charly Cares."

“Een oppas bijbaan sluit goed aan bij mijn studie”

“Ik ging in Amsterdam wonen en zocht een leuke bijbaan. Van vriendinnen en studiegenoten hoorde ik dat zij oppassen via Charly Cares. Ik studeer Pedagogiek, dus een oppas bijbaan sluit daar natuurlijk goed bij aan. Ook qua flexibiliteit past het goed bij mijn studententijd: ik kan het invullen hoe ik zelf wil. Vorig jaar liep ik bijvoorbeeld stage, toen had ik er even minder tijd voor. Nu ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek en ben ik flexibeler om op te passen. Dat is nu meestal zo’n 4 keer in de week.”

Iris vertelt over haar oppaservaringen bij Charly Cares!

Hoe zien jouw oppasdiensten er meestal uit?

“Ik vind het vooral leuk om bij vaste gezinnen op te passen, omdat je de kinderen hier echt al kent. Toen ik net in Amsterdam woonde, ging ik op Jobboard op zoek naar leuke aanvragen. Het is heel fijn dat er bij Charly Cares veel aanbod is, zo heb ik een netwerk kunnen opbouwen met leuke gezinnen waar ik een goede band mee heb."

"De oppasdiensten zijn eigenlijk heel verschillend. Zo pas ik bij één gezin al 1,5 jaar op en dat is vooral naschools. Bij andere gezinnen zijn het juist hele dagen, bijvoorbeeld als ze jonge kinderen hebben. Af en toe pas ik ook een weekenddag op. Die afwisseling vind ik heel leuk! Ook zijn het verschillende leeftijden, wat ook voor variatie zorgt. Met jonge kinderen kun je lekker een hele dag spelen, met de iets oudere kinderen kun je gezellig kletsen.”

“Het voelt eigenlijk niet alsof ik aan het werk ben”

“Ik vind oppassen al leuk sinds ik jong ben. Het is super leuk om dingen te ondernemen met de kinderen. En het fijne is: zo hebben zij een leuke dag, maar ik zelf ook! Het voelt eigenlijk niet alsof ik aan het werk ben. Eén van mijn leukste oppasherinneringen is dat ik een paar dagen achter elkaar in de vakantie ging oppassen bij een gezin. Eén van de dagen gingen we naar de Johan Cruyff Arena voor een rondleiding. Super origineel!"

"Ook ga ik graag naar Artis met de kids, dat is voor zowel voor hen als voor mij een leuk uitje. Sowieso neem ik de kinderen graag mee naar buiten, bijvoorbeeld naar het Vondelpark of de speeltuin. In de zomer halen we dan bijvoorbeeld een ijsje, dat is altijd een succes!”

Wil je in de toekomst met kinderen blijven werken?

“Ja! Ik maak met oppassen veel leuke herinneringen, maar ik doe ook relevante ervaring op voor mijn vakgebied. Ik ben van plan na mijn studie Pedagogiek door te studeren, waarschijnlijk Orthopedagogiek op de universiteit. Als ik later een baan wil, is het handig dat ik door middel van KlusCV een bewijs van mijn ervaring kan downloaden."

"Ook is het fijn dat ik mijn uurtarief zelf mag aanpassen in de app. Bijvoorbeeld als ik jarig ben geweest of wanneer ik merk dat ik meer ervaring heb opgedaan verhoog ik ‘m iets. Ik speel er soms ook mee als ik merk dat ik meer of juist minder aanvragen krijg: dan zet ik ‘m soms ook net iets hoger of lager.”

Ook oppas worden, net als Iris? Charly Cares!

Get inspired: more Angel Stories!

Angel Shucheesmita uit Eindhoven
Tijdens het oppassen leert Shucheesmita zelf ook nog wat bij: de Nederlandse taal!

Lees verder

Vera's gouden oppastip
Vera heeft veel ervaring met oppassen en maakt er altijd een leuke dag van met de kids.

Lees verder

Luna past flexibel op
De ene keer 4 à 5 keer per week, dan even wat minder door stage. Luna is flexibel!

Lees verder