Ken jij de Gooische Angel Jasmijn al?

Jasmijn is 18 jaar, woont in Hilversum en was één van de eerste Angels van Charly Cares in ‘t Gooi. In deze blog vertelt zij alles over haar oppas ervaringen. Onderwerpen als ‘oppassen tijdens corona’, haar favoriete oppas to-do’s en praktische en creatieve tips komen aan bod. Lees snel verder en ontdek wat Jasmijn van oppassen via Charly Cares vindt…

First things first: Jasmijn, kun je iets over jezelf vertellen?

“Hallo allemaal! Ik ben Jasmijn, 18 jaar oud en ik kom uit ‘t Gooi. Ik studeer rechten aan de Universiteit van Utrecht. Naast mijn studie had ik een bijbaantje in de horeca, maar door de corona crisis kan dat helaas niet meer doorgaan. Doordat mijn studie nu ook helemaal online is, heb ik veel vrije tijd over. En dus besloot ik om weer te beginnen met oppassen. Een vriendinnetje van mij vertelde over de Charly Cares app en hoe fijn zij het vond, dus ben ik er ook mee begonnen en zodoende ben ik nu weer druk aan het oppassen.”

Je hebt het oppassen dus opgepakt in corona tijd, hoe vind je dat gaan?

“Ik weet nog goed dat ik de persconferentie keek waarin minister Rutte zei dat de basisscholen ook per direct moesten sluiten. Toen ik na de persconferentie op mijn telefoon keek, was ik al 9 (!) keer geboekt. Dus ik vind het oppassen in corona tijd eigenlijk heel goed gaan. Ik kan stiekem wel zeggen dat ik misschien wel meer oppas, dan vóór de corona crisis.Wel probeer ik zoveel mogelijk bij dezelfde gezinnen op te passen. Ik heb bijvoorbeeld twee vaste oppas adressen. Bij één daarvan kom ik elke vrijdag en bij de ander word ik een paar keer per week geboekt.”

“Ik ben alert op wie ik allemaal zie en mijn sociale cirkel. Niet alleen voor de ouders en kinderen waar ik oppas, maar ook voor mijn eigen familie en vrienden. Ik pas alleen nog op bij adressen die ik ken en waar ik sowieso vaker kom. Zo houd ik mijn sociale kring zo klein mogelijk”

“Gelukkig is de afstand makkelijk te hanteren aangezien de meeste ouders vooral boven aan het werk zijn. Tuurlijk komen ze af en toe een kopje koffie halen, maar dat hoort er bij en vind ik juist wel gezellig”

“Omdat ik vooral bij dezelfde adressen oppas, weet ik wat ik van de ouders kan verwachten en zij van mij. Wij maken voor het oppassen bijvoorbeeld geen afspraken of een planning of iets dergelijks, dit gaat inmiddels gewoon automatisch. Natuurlijk houd ik altijd netjes mijn afstand en was ik met regelmaat mijn handen. Maar, 1,5 meter afstand houden van kinderen kan niet. Dus ik let er vooral op dat ik afstand houd met de ouders. Gelukkig is de afstand makkelijk te hanteren aangezien de meeste ouders vooral boven aan het werk zijn. Tuurlijk komen ze af en toe een kopje koffie halen, maar dat hoort erbij en vind ik juist gezellig”

Wat zijn jouw favoriete to do’s met de kids in ‘t Gooi?

“Door corona zijn er niet super veel ‘leuke dingen’ te doen in het Gooi. Ik probeer wel iedere dag even naar buiten te gaan met de kinderen. Al helemaal als ik de hele dag voor de kinderen zorg hecht ik daar veel waarde aan. Dan gaan we bijvoorbeeld een rondje fietsen, wandelen in het bos of voetballen in de tuin. Op regenachtige dagen bakken we een taart of spelen we urenlang kwartet.

Gelukkig zijn kinderen van zichzelf al heel nieuwsgierig en avontuurlijk. Daarom is het nooit saai! Ik heb het idee dat ze, vooral nu, graag ‘op avontuur’ willen. Veel plekken hebben we al wel gezien, maar toch probeer ik creatief te zijn. Zo bedenk ik vaak nieuwe dingen om te doen. Zo voelt niet iedere dag hetzelfde.”

Heb je nog een goede tip die je mee wilt geven aan andere Angels?

“Ja! Toen ik op het begin niet zo goed wist wat ik met de kinderen moest doen, ben ik op het idee gekomen om zelf memory te maken. Het is heel makkelijk: je knipt twee a4'tjes in grote vierkanten en tekent allemaal een figuur. Vervolgens draai je met de klok mee (of tegen de klok in) en dan moet de volgende jouw tekening na-kleuren. Vervolgens heb je allemaal setjes van twee en kan de lol beginnen! Het is een hartstikke leuk spel. Het traint het geheugen van de kids. En je kunt het spel nóg leuker maken door er een thema aan te binden. (bijvoorbeeld: dieren, prinsessen, dino’s, etc)”

Ook oppassen via Charly Cares?

Vind jij het leuk om met kinderen te werken en heb je de benodigde (oppas)ervaring? Meld je dan aan als oppas bij Charly Cares. In Hilversum en omgeving zijn veel gezinnen op zoek naar een leuke oppas. Dus je kunt snel aan de slag. Meld je aan als oppas in de Oppas App van Charly Cares en wie weet tot snel!