Charly met kids

Een vaste oppas vind je eenvoudig via Charly Cares

Een vaste oppas aan huis heeft veel voordelen. Of je nu naar school gaande kinderen hebt die moeten worden opgehaald of dat je een kleintje thuis hebt zitten, of beiden: een vaste oppas biedt rust en regelmaat! Boek je vaste oppas vandaag nog via Charly Cares.

  • Maak kennis met jouw nieuwe vaste oppas

  • Boek een oppas voor 8 weken

Vaste oppas gezocht?

Onze Oppas Angels geven duidelijk aan of ze een vaste oppas aan huis kunnen zijn. Jij geeft de data aan waarop je een oppas nodig hebt, wij zoeken een match. Je kunt voor maximaal 8 weken achtereenvolgend dezelfde oppas boeken. Na deze periode, kun je aangeven of je opnieuw een vaste oppas wilt. Dit kan dezelfde Oppas Angel betreffen, of een andere. Mocht jouw babysitter nou niet meer beschikbaar zijn, dan maakt ons systeem gewoon automatisch een nieuwe match met de Angels die wel kunnen! Zo heb jij altijd een vaste oppas tot je beschikking! Hoe fijn.

Charly Cares Winter 26

Lees ervaringen van onze ouders

Elleke uit Amsterdam

“Lieve en toegankelijke meid. Hadden meteen alle vertrouwen in haar! Dankjewel Meike en tot een volgende keer ☺️”

N uit 's-Gravenhage

“Hanna is een leuke en lieve oppas en erg goed in de omgang met kinderen!”

Ivonne uit 's-Gravenhage

“Hele lieve vrolijke oppas. Ze was keurig op tijd. Het lukte haar goed om een onuitgeslapen twee-jarige te temmen. Alles is netjes achtergelaten.”

Marijn uit Amsterdam

“Eerste ervaring met oppas via charly cares, super Lily!”

Madieke uit Amsterdam

“Yasmina is een hele fijne oppas. Hebben onze zoon van 3 maanden in volle vertrouwen achter gelaten!”

Floor uit Haarlem

“Lotte is een superlieve oppas die zorgt voor rust in huis. De kinderen zijn dol op haar!”

Lotte uit Amsterdam

“Hele fijne oppas, lief & vriendelijk!”

Marianne uit De Meern

“Sympathieke oppas die zich snel naar de kinderen voegt. Aanrader.”

Maaike uit Utrecht

“Dank je wel Natasha dat je zo flexibel was. We hopen dat je snel weer komt oppassen.”

Brechje uit 's-Gravenhage

“Heel fijn vertrouwd!”

Alle 7.235 reviews

Persoonlijk gescreende Oppas Angel

Screening

Als ouder wil je natuurlijk niets liever dan een betrouwbare oppas aan huis. Om deze reden screenen wij al onze Oppas Angels persoonlijk op de kantoren van Charly Cares. Oké, eh, maar wat betekent dit? De screenings lopen via ons, met zorg opgesteld, screenings protocol. Dit betekent dat we ook best kritisch zijn! Zo mogen onze Oppas Angels alleen oppassen op baby's mits ze voldoende baby ervaring hebben. Hierin maken we onderscheid tussen Newborn (0-6 mnd), Baby (6-12 mnd) en Toddler (12-24 mnd).

Tijdens de screening komen ook vragen over flesvoeding, slaapritmes en luiers verschonen aan bod. Alleen de Oppas Angels met deze specifieke ervaring worden gematcht aan gezinnen met baby's. Zo weet jij in ieder geval zeker dat je je kind bij deze vaste oppas kunt achterlaten. Wel zo geruststellend.

Het "Pro"-icoon

Usp

Zie je het "Pro"-icoon bij een Oppas Angel staan, dan weet je dat de oppas in kwestie naast hun eigen oppaservaring ook een kind-/zorggerelateerde opleiding doen of hebben afgerond. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan pabo-, pedagogiek- en geneeskundestudenten. Of wat dacht je van Angels die op een kinderdagverblijf hebben gewerkt, of au pair zijn geweest.

Hebben ze het "Pro"-icoon niet, dan weet je in ieder geval wel zeker dat ze sowieso affiniteit hebben met oppassen en het een bewuste keuze is. Charly Cares biedt als belangrijke extra een Kinder-EHBO workshop aan voor ouders en Oppas Angels. Dit verschijnt in hun Angel Profiel en kan een geruststellend gevoel geven.

Ratings & reviews

App Mockup

Het is voor ons belangrijk dat de kwaliteit en het functioneren van de Oppas Angels zo transparant en betrouwbaar mogelijk blijven. Gelukkig kun jij daar aan meehelpen! Jij kunt namelijk na iedere oppasdienst je oppas beoordelen aan de hand van een sterrenrating.

Ook kun je ervoor kiezen een review te schrijven over je oppas. Deze is, net zoals de rating, zichtbaar voor andere ouders. Fijn voor ons, voor jou en de andere families!

De beoordelingen worden nauwkeurig door Charly Cares bekeken en we grijpen in wanneer dat nodig is. Het creëren van een veilige en transparante online omgeving is waar Charly Cares voor staat. For sure!

Boek met vertrouwen een vaste oppas die bij jouw gezin past!

Meer typen Oppas Angels Meld je direct aan

De meest gestelde vragen over een vaste oppas

Hoe kan ik een vaste oppas boeken met de Oppas App?

Je kunt een vaste Oppas Angel boeken voor maximaal 2 dagen in de week en tot 8 weken achter elkaar. Heb je voor 3 of meer momenten in de week een vaste oppas nodig? Dan wordt dit met meerde Angels opgevangen.

  1. Kies jouw gewenste tijdsblok op de eerste dag dat je vaste oppas nodig hebt. Klik op herhaal boeking wekelijks en selecteer het aantal herhalingen (bijvoorbeeld de komende 4 maandagen van 15:00 – 18:00). Heb je een tweede vaste dag? Kies voor selecteer nog een vaste oppasdag.
  2. Selecteer 5 Oppas Angels en stuur jouw verzoek naar hen. De Angel die als eerst het verzoek accepteert heeft de boeking.
  3. Na acceptatie kun je, indien gewenst, een kennismaking inplannen via de chatfunctie in de app.

Kan ik vooraf kennismaken met de oppas?

Als ouder maak je zelf een selectie van vijf Angels waarvan je denkt dat ze bij jouw gezin passen. Dit kun je doen op basis van het profiel en de rating of review van de Oppas Angel.

Als de boeking is geaccepteerd, kun je via de chatfunctie contact opnemen met de Angel. Spreek onderling een moment af voor een kennismaking en briefing. Daarnaast zou het een goed moment zijn om jouw kid(s) te laten wennen aan hun nieuwe oppas.

Wat moet ik doen in geval van ziekte of een last minute annulering?

De Angel kan een boeking alleen annuleren bij hoge uitzondering zoals ziekte of bijzonder omstandigheden.

De Angel neemt als eerste contact op met Charly Cares door te bellen naar 020 - 210 23 23. Charly Cares neemt contact op met de ouders en regelt indien nodig een vervangende (last minute) Oppas Angel. Nadat de Angel één van de medewerkers heeft gesproken en de annulering is bevestigd, kan de Angel contact opnemen met de ouders.

Wat als een oppas commitment heeft gegeven, maar niet meer kan?

De Oppasovereenkomst wordt gesloten tussen de ouder en de oppas. Indien deze overeenkomst wordt verbroken door de oppas, dan kan Charly Cares doen besluiten om de oppas van het platform te verwijderen, zoals aangegeven in de Gedragsregels voor de Angel.

Charly Cares helpt de ouders bij het zoeken van vervanging.

Kan ik onderhandelen over het uurtarief van de Angel voor herhaaldelijk boeken?

Charly Cares ontmoedigt ouders om te onderhandelen over het uurtarief van de Oppas Angel. Mocht je het uurtarief te fors vinden, dan kun je er voor kiezen om een andere oppas met een lager uurtarief te kiezen.

Kan ik een vaste boeking annuleren of wijzigen?

Als de aanvraag geaccepteerd wordt komen de boekingen per tijdsblok in ‘Mijn Boekingen’.

Cancelen: Wil je één boeking cancelen? Dan kan je in ‘Mijn boekingen’ de desbetreffende boeking cancelen door erop te klikken en op ‘Boeking Cancelen’ te drukken. Lees hier meer over de annuleringkosten.

Wijzigen: Spreek via de chatfunctie met de desbetreffende Angel als je de starttijd of eindtijd van één boeking wilt wijzigen. In de Oppastimer kan de starttijd en eindtijd gewijzigd worden na afloop van de oppasdienst. Doe dit altijd in overleg met de Oppas Angel!

Kan ik kinderopvangtoeslag krijgen voor vaste oppas via Charly Cares?

Nee.

Onder toepassing van de Regeling Dienstverlening aan Huis moeten zowel klanten als hulpen particulier zijn. De oppas betaalt geen BTW over de oppasdienst, die valt onder de regeling dienstverlening aan huis. In dit geval betaalt de ouder ook geen BTW over de oppasdienst.