Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via de directe Chat, stuur een WhatsApp bericht naar +31202102323 of bel ons direct op 020 - 210 23 23.

Over Charly Cares

Vertel, wat is Charly Cares?

Charly Cares neemt het volledige proces rondom een oppasdienst uit handen. Dat doen we binnen ons online platform, waar je als ouder snel en simpel een betrouwbare oppas boekt die bij jouw gezin past.

Wat grappig, waar komt de benoeming Oppas Angel vandaan?

Oppas Angels zijn oppassen die worden toegelaten tot onze Oppas App na een uitgebreide screening op een van onze screening locaties. Dit zijn voornamelijk studenten vanaf 16 jaar en ouder. Zij zijn allemaal woonachtig in de steden waarin Charly Cares actief is.

Hoe word ik gematched met een Oppas Angel?

Charly Cares heeft een geavanceerd online systeem die ouders en Oppas Angels met elkaar matcht. Dit gebeurt op basis van criteria, zoals: postcode, beschikbaarheid, talen en specifieke oppaservaring.

Daarnaast heeft Charly Cares een aantal innovatieve toepassingen in het matchingsysteem gebouwd, zodat een ouder met vertrouwen een oppas kan boeken.

Extra toepassingen:

Rating: De gemiddelde beoordeling na iedere oppasdienst door de ouder.

Review: Een geschreven beoordeling na iedere oppasdienst door de ouder.

Response rating: De gemiddelde snelheid van reageren op de boekingsaanvragen door de Oppas Angel.

Social linking: De oppas heeft eerder opgepast bij een Facebook of LinkedIn connectie van de ouder.

Hoe kan ik gematcht worden met Oppas Angels op basis van taalvoorkeur?

Wel zo fijn als een Angel dezelfde taal spreekt als je kids! Daarom matchen we je gezin met Angels die de talen spreekt die zijn aangevinkt in het profiel. Vink je drie talen aan? Dan wordt je enkel gematcht aan Angels die dezelfde drie talen spreekt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om één taal aan te vinken die voor jou echt een must is.

Hoe komen jullie aan de ratings & reviews?

Na elke oppasdienst wordt de Oppas Angel verplicht beoordeeld met een rating 1 tot 5. Ouders hebben ook de mogelijkheid om een review te schrijven. Zo worden alle ratings en reviews gecontroleerd en zullen zichtbaar zijn op het profiel van een Oppas Angel. Dit helpt bij het vinden van een betrouwbare oppas. Bekijk het profiel van jouw favoriete Angel en start met boeken.

Wat gebeurt er met mijn gegeven rating & review?

Alle inkomende ratings en reviews worden dagelijks gemonitord. Wanneer een rating of geschreven review onvoldoende is wordt er binnen 24 uur contact opgenomen met zowel ouder als Angel. Nadat de Oppas Angel gesproken is wordt de ouder voorzien van een korte terugkoppeling.

Screenen jullie écht alle Oppas Angels?

Absoluut. We screenen iedere Oppas Angel persoonlijk op één van onze screening locaties voordat de oppas toegang krijgt tot de Oppas App. Tijdens de screening wordt onder andere de (studie)achtergrond en de oppaservaring besproken. Oppaservaring is verplicht en de referenties die de Angel aandraagt, worden nauwkeurig gecontroleerd.

Wanneer worden de nieuwe Angels toegevoegd aan de Oppas App?

Tijdens de screening hebben we het over de oppaservaring van de Angel. Als tijdens het gesprek blijkt dat de Angel geschikt is om Oppas Angel te worden, checken we na het gesprek eerst de referentie(s), als dit helemaal oke is, wordt de Angel toegelaten tot het systeem.

Wat houdt de dokter hulplijn & Angel verzekering in?

Veiligheid is enorm belangrijk binnen onze community, daarom heeft een Oppas Angel van Charly Cares een Angel aansprakelijkheidsverzekering en 24/7 toegang tot de dokter hulplijn. Hiermee is de Angel extra verzekerd voor aansprakelijkheidsschades tijdens de oppasdienst & heeft de oppas 24/7 toegang tot medisch advies van professionals.

Meer informatie >

Is een Oppas Angel verzekerd voor schade?

Schade tijdens een oppasdienst wordt in veel gevallen niet door een reguliere aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (WA verzekering) gedekt. Daarom is de Angel aansprakelijkheidsverzekering een waardevolle toevoeging voor ouder én Angel. Hiermee is een Oppas Angel namelijk verzekerd voor schade welke is ontstaan tijdens een oppasdienst van Charly Cares en kun je met een gerust hart de deur uit.

Meer informatie over de Angel aansprakelijkheidsverzekering >

Wat moet ik doen als een Angel aansprakelijk is voor schade tijdens een oppasdienst?

In dat geval dient de Oppas Angel contact op te nemen met het Support Team van Charly Cares. Vervolgens versturen zij de Angel een email waarbij zij toegang krijgt tot een digitaal schadeformulier van verzekeraar Aon. Nadat de Angel dit formulier volledig heeft ingevuld en verstuurd, neemt Aon zo snel mogelijk contact op met de Angel om de schade af te handelen. De verdere afwikkeling van de schade verloopt volledig via verzekeraar Aon.

Meer informatie over de Angel aansprakelijkheidsverzekering >

Wanneer kan een Angel de dokter hulplijn bellen?

In het geval van acute hulp zal een Angel altijd 112 bellen. Maar het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw kindje tijdens de oppasdienst een schaafwond of tekenbeet heeft. In zo’n geval is de dokter hulplijn voor een Angel 24/7 bereikbaar. De oppas zal vervolgens een medisch advies van een professional ontvangen.

Meer informatie over de 24/7 dokter hulplijn >

Wat kosten de verzekering en doktor hulplijn?

De kosten van de dokter hulplijn & Angel aansprakelijkheidsverzekering willen wij natuurlijk zo laag mogelijk houden. De kosten hiervan worden in rekening gebracht bij de ouder. Vanaf 1 september zullen wij per oppasdienst namens verzekeraar Aon de volgende bedragen berekenen:

 • 24/7 dokter hulplijn: €0,04 per uur
 • Angel aansprakelijkheidsverzekering: €0,095 per uur

De Oppas App

Oh nee, de app loopt vast en/of geeft een foutmelding!

First. Herstart de App:

1. Druk 2 keer op de home button en swipe de app weg

2. Start vervolgens de app weer opnieuw op

Het is niet gelukt! What to do?

1. Verwijder de app volledig

2. Download de app opnieuw vanuit de Apple Store/Google Play Store

No, still not working! Bel even naar 020 210 23 23 of mail naar info@charlycares.com. We are ready to help!

Waarom ontvang ik geen e-mails of push notificaties?

De push notificaties kun je aanzetten in de instellingen op jouw telefoon.

Op een iOS/iPhone:

 1. Ga naar de instellingen op je telefoon.
 2. Vervolgens naar berichtgeving.
 3. Zoek de Charly Cares App.
 4. Sta de berichtgeving toe.

Op een Android telefoon:

 1. Ga naar de instellingen op je telefoon.
 2. Vervolgens naar apps.
 3. Zoek de Charly Cares App.
 4. Onder meldingen kun je de push notificaties aanzetten. Lukt dit niet? Maak de cache leeg en verwijder de Charly Cares App. Download de app opnieuw.

Ontvang je geen emails of is het niet gelukt met bovenstaand stappenplan om push notificaties te ontvangen, neem dan contact op met ons Support Team via telefoonnummer 020 - 210 23 23.

Boekingen

Hoe boek ik een Vaste Oppas Angel?

Vaste Oppas Angel: Ga naar book→ vul jouw oppasmoment in → Herhaal het aantal weken dat je een vaste oppas nodig hebt → zoek beschikbare Angels → selecteer 5 oppas angels → schrijf een persoonlijk berichtje en verstuur de aanvraag!

Heb je meerdere dagen een (vaste) oppas nodig? Dat kan natuurlijk ook! Klik op selecteer nog een dag.

Hoe boek ik een Flexibele Oppas Angel

Flexibele Oppas Angel (langer dan 48 uur van tevoren): Ga naar book → vul jouw oppasmoment in → zoek beschikbare Angels→ selecteer 3 oppas angels → schrijf een persoonlijk berichtje en verstuur de aanvraag!

Hoe boek ik een Last minute Oppas Angel

Last minute Oppas Angel (vanaf 48 uur van tevoren): Ga naar book → vul jouw oppasmoment in → zoek beschikbare Angels → selecteer 5 oppas angels → schrijf een persoonlijk berichtje en verstuur de aanvraag!

Waarom kan ik een Oppas Angel niet langer dan 12 weken boeken?

Omdat Charly Cares voornamelijk met studenten werkt, kan het zijn dat hun schoolroosters na de 12 weken periode is aangepast, waardoor zij niet meer beschikbaar zijn op de gewenste dag/dagen. Bespreek dit altijd even met de Oppas Angel. Is hij of zij na de 12 weken reeks wel beschikbaar? Maak eenvoudig een nieuwe boeking!

Kan ik kennismaken met de Oppas Angel?

Sure! Maak een boeking voor het moment dat je een oppas nodig hebt. Wanneer een Angel je boeking accepteert, kun je een kennismakingsafspraak maken via de chat of je kunt de Angel even bellen. Mocht je het prettig vinden om even rustig kennis te maken, kun je een korte boeking van twee uur ter kennismaking.

Kan ik een boeking cancelen?

Of course! Ga naar boekingen → de betreffende boeking en kies ervoor om deze te cancelen. De kosten om een boeking te cancelen zijn: - tot 24 uur voor aanvang zijn er geen extra kosten. - vanaf 24 uur voor aanvang betaal je €3,50. - vanaf 3 uur voor aanvang betaal je €3,50 + 1 uur aan de Angel.

Kan ik de oppasdienst korter of langer laten duren dan gepland, als ik bijvoorbeeld eerder of later thuis ben?

That’s possible, maar zorg er altijd voor dat de tijden zo precies mogelijk zijn! Stem een latere tijd wel eerst in goed overleg met de Oppas Angel af. Misschien heeft de Angel nog een andere afspraak op die dag, waardoor ze niet langer kan blijven. Wanneer het mogelijk is, stop je de timer eerder of later bij thuiskomst.

Hoe werkt een tegenaanbod bij een vaste boeking?

Als je een Angel uitnodigt voor een vaste boeking, kan zij de boeking accepteren of weigeren. Zodra zij de boeking accepteert, legt ze zich voor alle momenten vast. Soms wil een Angel heel graag oppassen, maar kan ze niet op alle momenten, dus kan zij in de boeking de dagen aanvinken waarop ze wel kan komen oppassen. De Oppas Angel kan je dan een tegenaanbod doen welke je kunt accepteren of afwijzen. Zo ben je in elk geval verzekerd van een aantal vaste oppasmomenten.

Wat is de Job Finder?

Zodra je boeking een poosje staat, wordt deze ook zichtbaar voor andere Oppas Angels die een match hebben met jouw profiel. Angels die heel graag willen komen oppassen, kunnen zich aanmelden voor de boeking waarna je hun aanbod kunt accepteren of afwijzen. Dit geldt ook voor vaste boekingen. Je kunt de profielen van deze Angels bekijken in de boeking en zien of ze bij jullie past. Hebben de Angels die jij hebt uitgenodigd nog niet gereageerd, dan kan de Job Finder jou alsnog zekerheid op een oppas bieden.

Membership

Welk membership past het beste bij mijn oppasbehoefte?

Basis: is het voordeligst wanneer je minder dan 1x per maand gebruik maakt van de app. Dit kost €2,- per maand + €7,50 per oppasdienst + het uurtarief van de Angel.

Flexibel: is het voordeligst wanneer je 1 of meer boekingen per maand doet. Dit kost €6,- per maand + €3,- per oppasdienst + het uurtarief van de Angel.

Premium: is het voordeligst wanneer je per maand (meer dan) 7x een boeking doet. Dit kost €25,- per maand + het uurtarief van de Angel en geen kosten per oppasdienst.

Kan ik switchen van membership?

Sure! Je kunt altijd je membership wijzigen en een ander membership kiezen. Ga naar profiel → wijzig bij membership je abonnement. Let op: wanneer je een ander membership kiest, gaat deze direct in!

Kan ik mijn membership per direct opzeggen?

Ahw! We zien je niet graag vertrekken, maar je kan op ieder moment jouw membership opzeggen. Na het opzeggen van je membership kun je nog gebruik maken van jouw account tot je laatste maand afloopt. Hoe stop ik h’m dan? Ga naar profiel → stop je abonnement bij membership.

Tegoeden & Giftcodes

Hoe ontvang ik oppastegoed als ik een vriend heb uitgenodigd voor Charly Cares?

Ga naar je profiel onder tegoeden en giftcodes of naar payments en nodig je vrienden uit door jouw persoonlijke link te versturen. Win-Win! Zo ontvangen jullie beiden oppastegoed als zij zich via deze link aanmelden en een eerste boeking hebben gemaakt. Het oppastegoed komt automatisch in jullie account.

Waar kan ik een giftcode toevoegen?

Ga naar je profiel, bij tegoeden en giftcodes kun je jouw giftcode invoeren.

Hoe lang is een giftcode geldig?

De verloopdatum van een giftcode is per actie verschillend en wordt vermeld bij de desbetreffende actie. Mocht de verloopdatum niet vermeld zijn, dan verloopt de giftcode na een jaar vanaf de datum waarop deze is uitgegeven. De giftcodes kunnen bovendien maar eenmaal gebruikt worden.

Wat zijn de voorwaarden van de Babysitter Gift Card?

De Gift Card is uitsluitend geldig in Nederland voor het kopen van oppastegoed (krediet). Het oppastegoed kan worden uitgegeven via de Charly Cares Oppas App of www.charlycares.com voor het (deels) betalen van een Oppas Angel, totdat het tegoed van de kaart is verbruikt en/of tot uiterlijk 3 jaar na de uitgiftedatum van de kaart. De uitgiftedatum is de datum dat de Gift Card per e-mail of als onderdeel van het Gift Card pakket is verstuurd.

Na de vervaldag van de Gift Card kan deze niet meer verlengd of gebruikt worden. Eventueel ongebruikt saldo kan niet worden opgeeist. Het saldo van de Gift Card kan niet worden uitbetaald of ingewisseld voor geld. De Gift Card is een betaalmiddel aan toonder.

Uitsluitend de houder is in bewaring van de Gift Card. De Gift Card wordt niet vervangen in geval van diefstal, verlies of beschadiging daarvan. Bij aankoop/gebruik van deze Gift Card betekent dat je volledig akkoord gaat met de bepalingen, die aan de klant bekend zijn gemaakt bij de aankoop van de Gift Card en die ook ter inzage is op www.charlycares.com.

Betalen

Wat zijn de kosten van een oppasdienst?

De kosten van een oppasdienst zijn afhankelijk van het uurtarief van de Oppas Angels. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt dit uurtarief vastgesteld en ligt tussen de €5 en €11.

Afhankelijk van het abonnement, betaal je per oppasdienst boekingskosten:

-Basis: €7,50 per boeking

-Flexibel: €3 per boeking

-Premium: geen kosten per boeking

Hoe betaal ik de Oppas Angel?

De betaling gaat geheel automatisch via de app: op het moment dat de Oppas Angel bij jou thuis is, gaat er automatisch een timer lopen, bij thuiskomst zet je deze uit en gaat de betaling in gang en wordt het bedrag binnen enkele dagen van jouw rekening afgeschreven. Geen gedoe meer met contant geld!

Oké! En hoe werkt de timer?

Via de timer wordt de oppasduur bijgehouden. Deze gaat automatisch aan en bij thuiskomst zet je deze uit, je kunt dan (als nodig) de begin en eindtijd aanpassen en de timer stopzetten!

Ik heb de timer stopgezet, maar de tijden kloppen niet. Wat nu?

No worries! Neem direct contact op met het Support Team via telefoonnummer 020 - 210 23 23 binnen 12 uur, zij kunnen voor jou de tijden van de timer achteraf nog aanpassen.

Kan ik kinderopvangtoeslag krijgen over jullie service?

Nee, helaas niet!

Join the Angel Club!

Vanaf welke leeftijd kan ik oppassen via Charly Cares?

Ben je 16 jaar of ouder? Congrats! Vanaf deze leeftijd mag je oppassen via Charly Cares! Ben je jonger dan 16? Stay tuned...

Meld je aan

Heb ik oppaservaring nodig om Angel te worden?

Ja, je dient minimaal 2 jaar oppas ervaring te hebben. Charly Cares vraagt altijd om minimaal 2 referenties van gezinnen waar je eerder hebt opgepast.

Meld je aan

Hoe ziet mijn kennismakingsgesprek bij Charly Cares er uit?

Tijdens ons gesprek bespreken we jouw achtergrond, karakter, wat voor soort oppas je bent en bekijken we uiteraard jouw oppaservaring. Verder krijg je uitleg over onze app en maken we alvast een leuke foto voor je Angel Profiel. Het gesprek zal maximaal 30 minuten duren. See you soon!

Meer over het kennismakingsgesprek

Wat neem ik mee naar het kennismakingsgesprek?

Goed dat je het even vraagt. We willen je graag vragen om een geldig legitimatiebewijs (ID kaart, paspoort of rijbewijs), je bankpas en referentiegegevens mee te nemen. Voor de referenties hebben we contactgegevens nodig van gezinnen waar je eerder hebt opgepast. Tip van Charly: neem je agenda vast mee zodat je samen met de Angel recruiter je Angel agenda kunt invullen.

Ik heb het kennismakingsgesprek gehad. What’s next?

Voldoe jij aan onze voorwaarden om een Oppas Angel te worden en zijn je referenties goedgekeurd? Yay! You're part of the Angel Club! Nadat je referenties zijn goedgekeurd krijg je toegang tot jouw Angel account. Je kunt vanaf dit moment starten met het invullen van je Angel Profiel. Start met het invullen van een persoonlijke omschrijving, werk je voorkeuren bij, voeg een persoonlijke videoboodschap toe en update je jouw agenda. Nadat je deze stappen hebt doorlopen ben je klaar voor jouw allereerste oppasdienst.

Uurtarieven & verdiensten

Hoeveel verdien ik als Oppas Angel?

Tijdens het kennismakingsgesprek stelt de recruiter samen met jou, op basis van je leeftijd en ervaring, een dag- en avond uurtarief vast. Dit varieert van €5,- tot €11,- per uur. Je kunt na de screening het tarief altijd terug zien in jouw profiel in de app. Daarnaast kunnen ouders jou na iedere oppasdienst een fooi geven via de app.

Kan ik mijn uurloon verhogen?

Ja, dat kan zeker. Ga naar 'Profiel' → klik op 'Dashboard' → onderaan zie jij jouw Angel Scores. Hier kun je jouw uurtarief verhogen nadat je een aantal scores hebt behaald. Let's make some money!

Wordt er iets van mijn uurtarief ingehouden?

Yes, but no worries! Charly Cares ontvangt 3% marge op je uurtarief. Voorbeeld: Heb je na je oppasdienst €30,- verdiend, dan zal Charly Cares een bedrag van €0,90 van het totaalbedrag afhalen. Met dit bedrag zorgt Charly Cares er voor dat jij bij de leukste gezinnen kunt oppassen, gratis gebruik kan maken van de Oppas App en dat jij 7 dagen per week contact kan opnemen met ons Support Team.

Werk ik in loondienst?

Als Oppas Angel werk je niet in loondienst bij Charly Cares. Dit komt omdat oppassen via Charly Cares onder de ‘Regeling dienstverlening aan huis’ valt en er dus geen dienstverband is. Daarom krijg je vanuit Charly Cares ook geen loonstrookjes en jaaropgaven.

Moet ik mijn oppasverdiensten opgeven bij mijn belastingaangifte?

Yes! Je werkt niet in loondienst bij Charly Cares, maar verdient wel oppasgeld. Voor jouw oppasverdiensten gelden andere regels bij het doen van een belastingaangifte. Dat komt omdat oppassen onder de regeling dienstverlening aan huis valt. Jouw Angel inkomsten geef je op in de categorie ‘’inkomsten uit overig werk.’’

Waar vind ik mijn oppas verdiensten van het afgelopen jaar?

Ga naar 'Betalingen'. Hier klik je op het betreffende jaar waarvan jij je totale inkomsten wilt zien.

Het oppassen

Maakt het uit hoe vaak ik beschikbaar ben?

Nee, jij bepaalt zelf wanneer je werkt en hoeveel dagen of avonden je beschikbaar bent. Wel is het van belang om je agenda up-to-date te houden zodat je geen boekingsaanvragen ontvangt op momenten dat je niet beschikbaar bent. De agenda kun je ook voor een langere periode blokken wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of wanneer er een tentamenperiode aan komt en graag meer tijd wilt hebben om te leren.

Ik zie Angel scores staan in mijn profiel. Wat houdt dit in?

Verdien meer door jouw Angels scores te verbeteren. Als Angel heb je vier verschillende Angel scores waarmee jij je uurtarief kunt verhogen:

 • Reactiescore (Reageer altijd op jouw boekingen om een reactiescore van 100% te krijgen. Dit percentage is gebaseerd op basis van jouw reactie op de laatste 10 aanvragen).
 • Reviews (Ontvang €0,25 extra op jouw uurtarief bij 10 geschreven reviews)
 • Angel video (Voeg een persoonlijke video toe aan jouw profiel en verdien €0,25 extra op jouw uurtarief).
 • Voltooide boekingen (Hoe meer boekingen je afrondt, hoe hoger je score. Bij zowel 5 als 30 afgeronde boekingen verdien jij €0,25 extra op jouw uurtarief).

Keep up the good work!

Waar vind ik mijn Angel scores?

Jouw Angel scores kun je terug vinden in jouw profiel in de app. Ga naar Profiel → klik op 'Dashboard' en scroll naar beneden. Hier vind je een overzicht van jouw Angel scores en de voortgang hiervan.

Wonen de gezinnen bij mij in de buurt?

De app matcht jou en de ouder onder andere op basis van jouw postcode. Zo ontvang je aanvragen bij jou in de buurt en zul je veel in je eigen buurt oppassen.

Hoe betalen de ouders mij na iedere oppasdienst?

Er start automatisch een timer op het moment dat de boeking van start gaat. Ouders zullen de timer stopzetten op het moment dat zij thuis komen. Nadat de timer is stopgezet, wordt de betaling automatisch in gang gezet en wordt jij binnen 4 werkdagen uitbetaald.

Hoe kan ik een ouder bereiken?

Je kunt de ouder via de app heel makkelijk bereiken. Ga naar 'Families' → hier vind je jouw oppasgezinnen en kun je kiezen of je de ouder wilt bellen of een bericht wilt sturen.

Waar kan ik de families terug vinden waar ik al vaker heb opgepast?

Families waar jij al een keer eerder hebt opgepast staan nu in één overzicht. Je kunt dit vinden in de app bij 'Families'. Dit overzicht maakt het voor jou makkelijk om contact op te nemen met de ouder.

Een ouder belt mij via de app. Hoe kan dit?

Ook voor ouders is het nu mogelijk om een Angel te bellen vanuit de app. Het kan dus zijn dat een ouder jou belt met een onbekend nummer.

Hoe zet ik mijn Angel Profiel om naar het Nederlands of Engels?

Ga naar 'Profiel' → hier klik je rechts bovenaan op 'nl' of 'en'. Vanaf nu kun jij de app in het Nederlands of Engels gebruiken.

Mag ik buiten de Charly Cares app reageren op aanvragen?

Het is geen enkel probleem wanneer ouders je telefonisch of via de chat benaderen, maar zorg ervoor dat ze je altijd boeken via de app. Charly Cares maakt het voor jou super makkelijk om de leukste oppasbaan te hebben. Daarom vragen wij van jou als Oppas Angel dat je trouw aan ons bent. Pas daarom nooit op als Oppas Angel bij gezinnen van Charly Cares buiten de app om. Wanneer wij merken dat je dit wel doet, word je van ons platform verwijderd en krijg je een boete ter hoogte van €500,-. Heb je vragen hierover? Ons Support Team staat altijd voor je klaar!

Hoe kan ik mijn Angel Profiel helemaal opzeggen?

Wil je écht stoppen als Oppas Angel? Jammer! Neem contact op met het Support Team (020 - 210 23 23) en zij helpen je verder.

Waarom is de Angel verzekering zo belangrijk?

Het komt steeds vaker voor dat aansprakelijkheidsverzekeraar oppassen als regulier werken zien. Daardoor kan het zijn dat er beperkte, maar meestal géén dekking bij voor schade. De Angel aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade ontstaan tijdens een oppasdienst. Ongeluk zit in een klein hoekje, op deze manier kun jij dus altijd zorgeloos oppassen.

Hoe meld ik een schade?

Ben jij aansprakelijk voor de schade die is ontstaan tijdens een oppasdienst via Charly Cares? Volg dan de volgende stappen:

 1. Meld de schade telefonisch bij het Support Team van Charly Cares (020 210 23 23).
 2. Vervolgens zal ons Support Team een e-mail versturen waarbij jij toegang krijgt tot het digitale schadeformulier van verzekeraar Aon.
 3. Dit formulier vul je volledig in.
 4. Na ontvangst neemt Aon zo snel mogelijk contact met je op om de schade af te handelen.

Let op: Pas je op, maar geen boeking via Charly Cares? In dat geval ben je niet verzekerd. Zorg ervoor dat je altijd geboekt wordt!

Meer informatie over de Angel aansprakelijkheidsverzekering.

Wanneer kan ik de dokter hulplijn bellen?

Je kunt de hulplijn bellen via de rode button in de timer van de App. Tijdens de oppasdienst via Charly Cares kun je 24/7 bellen voor medische vragen en/of -assistentie.

Denk hierbij aan een schaafwond, kraaltje in de neus van het kind, verstuikte enkel of bijvoorbeeld een tekenbeet. De medewerkers zijn medisch professionals en getraind om in bijna alle gevallen jou gerust te stellen, te helpen of door te sturen naar gespecialiseerde zorg.

Heb je spoedeisende hulp nodig? Bel altijd 112!

Meer informatie over de dokter hulplijn >

Hoe kan ik de 24/7 dokter hulplijn bellen?

 1. Open de Oppas App → hier zie je de timer van jouw oppasdienst lopen.
 2. Klik hier op de rode knop 'medische hulplijn' en je wordt direct doorverbonden met de hulplijn.
 3. Je krijgt een medische professional aan de lijn aan wie je medisch advies kunt vragen.
 4. De hulplijn is 24/7 beschikbaar om jou te helpen met jouw vragen.

Heb je spoedeisende hulp nodig? Bel altijd 112!

Meer informatie over de dokter hulplijn >

Boekingen

Wanneer ontvang ik een boeking?

Wanneer ouders op zoek zijn naar een Oppas Angel zullen zij een boeking maken via de app. Op het moment dat zij een boeking maken krijgen zij een zoekresultaat te zien. Dit zoekresultaat is gebasseerd op leeftijd, uurtarief en de eventuele extra filters. Staat je agenda open op de dagen dat een ouder een boeking maakt? Dan kun je een aanvraag ontvangen.

Tot hoeveel uur van tevoren kan ik een boeking verwachten indien ik op beschikbaar sta?

Ouders kunnen tot 3 uur van tevoren een boeking maken en jou als Angel selecteren indien je beschikbaar staat voor dat moment. Is er last minute iets tussen gekomen waardoor je de aankomende uren niet beschikbaar bent? Gebruik dan de optie ''inactief''. Zorg voor overige momenten dat je agenda altijd up-to-date is.

Hoe accepteer ik een boeking?

Zodra jij een boekingsaanvraag ontvangt, kun jij deze in de app terug vinden bij 'Boekingen'. Je kunt reageren op de betreffende aanvraag door naar 'Boekingen' te gaan → klik op de boekingsaanvraag die nog open staat en accepteer of wijs de boeking af.

Binnen welke tijd moet ik reageren op een boeking?

Reageer altijd zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 12 uur op een boekingsaanvraag. Accepteer een boeking als je kunt en wilt oppassen. Wanneer dit niet het geval is, wijs je de boeking af. Reageer dus altijd, zo weet de ouder of hij/zij kan rekenen op hun favoriete Oppas Angel. Daarnaast verhoog je jouw reactiescore met snel reageren en kom je hoger in de zoekresultaten terecht.

Wat gebeurt er als ik niet optijd reageer op een boekingsaanvraag?

Reageer je niet op tijd, dan wordt jouw profiel op On Hold gezet. Dit betekent dat jij 24 uur lang niet geboekt kunt worden door ouders en dus geen boekingsaanvragen ontvangt. Ook heb je geen toegang tot de Jobfinder functie in de app. Zo mis je boekingen en dit is erg zonde voor je reactiescore.

Ik ben nog niet zeker over mijn beschikbaarheid. What to do?

Ben je niet zeker of je kunt oppassen? Wijs dan de boekingsaanvraag af. Het is belangrijk dat jij in je agenda aangeeft wanneer je niet beschikbaar bent, zodat je geen boekingsaanvragen ontvangt op dagen dat jij eigenlijk niet kunt. Zo hoef jij nooit een boekingsaanvraag af te wijzen. Good to know: je kunt jouw Angel Profiel ook altijd voor 1 dag, 1 week of 1 maand op inactief zetten.

Mijn ontvangen boekingsaanvraag is al vergeven. Hoe kan dit?

Bij een boekingsaanvraag kan een ouder maximaal 5 Angels toevoegen aan een boeking. De boekingsaanvraag wordt toegezen aan de Oppas Angel die als eerste de betreffende boeking accepteert. Dit betekent dat de boeking is vergeven. Je kunt de status terugvinden onder ‘Boekingen’.

Kan ik zelf ook oppasdiensten zoeken?

Ja! In de app vind je de functie ‘Jobfinder’. Deze functie toont openstaande oppasdiensten bij jou in de buurt. Let op! Binnen deze functie wordt alleen gekeken naar uurloon en afstand, de beschikbaarheid van je agenda wordt hier dus niet in meegenomen. Tip: bekijk altijd eerst je agenda en het profiel van de familie voordat je jezelf aanbiedt aan een boeking.

Mag ik een boeking cancelen als ik eenmaal heb geaccepteerd?

Een boeking cancelen kan enkel bij hoge uitzondering als je bijvoorbeeld ziek bent of door bijzondere omstandigheden niet meer kunt oppassen. Wil je een boeking annuleren? Geef de ouders geen oppasstress, maar laat ons het even oplossen met jou en de ouder. Bel dan eerst zo snel mogelijk naar ons kantoor op 020-2102323 voordat je de ouder benaderd.

Hoe werken vaste boekingsaanvragen?

Wil jij vast oppassen? Dat kan! Geef dit dan aan in jouw agenda én voorkeuren. Voor het updaten van je agenda ga je naar 'Agenda' → klik op 'Update agenda' → klik op 'Vaste oppasdienst(en)' en geef aan wanneer jij beschikbaar bent voor vaste oppas. Voor het bijwerken van jouw voorkeuren, ga naar 'Profiel' → klik op 'Voorkeuren' en werk hier je voorkeuren bij.

Bij mijn vaste boekingsaanvraag kan ik nét niet alle momenten oppassen. What to do?!

Good news: bij een vaste boekingsaanvraag kun jij in de nieuwe app een tegenbod naar de ouder versturen. Je geeft aan op welke momenten je wél kunt oppassen & wacht op de ouder voor goedkeuring. Dit doe je door de boekingsaanvraag te bekijken en aan te geven met vinkjes welke oppasdiensten jij wel en niet kunt oppassen.

Hoe wijzig ik de begin- en eindtijd van mijn oppasdienst?

Het is niet mogelijk om als Oppas Angel jouw oppastijden aan te passen. Kloppen de begin- en eindtijd niet, bespreek dit dan even met de ouders of bel naar ons Support Team op 020-2102323.

Moeten ouders verplicht een rating geven na elke oppasdienst?

Yes! Iedere ouder geeft jou na een oppasdienst een rating van 1 t/m 5 sterren. Uiteindelijk zal de gemiddelde rating in jouw profiel staan. Een geschreven review is voor ouders optioneel, maar vraag gerust aan de ouder of zij een review willen schrijven aan het einde van de oppasdienst. Dit is namelijk een boost voor jouw Angel Profiel en overtuigt andere ouders ook dat jij de beste Oppas Angel bent! Ben jij het niet eens met een gekregen rating? Laat ons dit gerust weten, want ons Support Team staat altijd voor je klaar!

Wat doe ik als ik een aanvraag buiten Charly Cares om ontvang?

Het is niet toegestaan om op te passen buiten Charly Cares om. Krijg je toch een aanvraag buiten de app om, attendeer de ouder erop dat hij/zij verantwoordelijk is voor het boeken via de app. Lukt dit niet en kunnen wij jou ergens mee helpen? Ons Support Team staat altijd voor je klaar! Pas dus nooit op als Oppas Angel bij gezinnen van Charly Cares buiten de app om. Wanneer wij merken dat je dit wel doet, word je van ons platform verwijderd en krijg je een boete ter hoogte van €500,-. Hier wordt niemand blij van, dus bel ons vooral als je hier vragen over hebt.

Agenda

Waarom is het invullen van mijn agenda zo belangrijk?

Met een up-to-date agenda ontvang je alleen boekingsaanvragen op momenten dat je daadwerkelijk beschikbaar bent. Op deze manier hoef je (bijna) nooit een boeking af te wijzen. Voor jezelf is dit fijn, maar ook voor de ouder, zij denken dat je beschikbaar bent op basis van je agenda.

Hoe vul ik mijn agenda in?

Piece of cake! Ga naar 'Agenda' → klik op 'Voeg toe' → bij niet beschikbaar vul je de tijden in wanneer je niet beschikbaar bent. Zo kun je alleen geboekt worden op momenten dat je beschikbaar bent. Wil je vast oppassen? Klik op 'Vaste oppasdienst(en)' en geef aan wanneer je beschikbaar bent om geboekt te worden voor vaste oppasdiensten.

Check hoe je jouw Angel Agenda invult in onze instructievideo.

Tips:

 • Zet je vaste studierooster minimaal 3 maanden vooruit in je agenda, maar ook vaste sportavonden, vakanties en tentamenweken.
 • Werk daarna iedere week je agenda even bij, bijvoorbeeld voor de weekendplannen.

Kan ik mijn agenda voor een (langere) periode dichtzetten?

Tuurlijk! Bij Charly Cares werk je wanneer jij wilt en kunt! Ga naar 'Agenda' → 'Voeg toe'→ klik op een datum waarop je niet meer beschikbaar bent → klik op duurt de hele dag en selecteer een einddatum. Zo zet je je agenda dicht voor een langere periode. Voila! Wanneer je op 'niet beschikbaar' klikt kun je je account op inactief zetten voor een dag, een week of een maand.

Hoe pas ik een onbeschikbaar moment aan naar beschikbaar?

Klik op de desbetreffende dag → klik op 'verwijder agenda punt'. Op deze manier verwijder je een agendapunt in de Angel agenda.

Waar kan ik mijn oppasvoorkeuren aangeven?

Jouw voorkeuren zijn belangrijk zodat je boekingsaanvragen ontvangt die op jouw wensen aansluiten. Ga naar 'Profiel' → klik op 'Voorkeuren' → hier pas jij jouw voorkeuren naar wens aan.

Hoe werkt 'Vaste oppasdienst(en)?

In deze functie kun je aangeven op welke dag(delen) jij beschikbaar bent voor vaste oppasdiensten. Deze worden automatisch toegevoegd aan je agenda. Hiermee kom jij hoger terecht in de zoekresultaten van ouders en zul je sneller geboekt worden voor een vaste boekingsaanvraag.

Ik las iets over Stand-by staan. Wat houdt dat precies in?

Wanneer je de stand-by optie activeert, betekent het dat je sowieso kunt en wilt oppassen. Heb jij geen plannen in het weekend? Zet jezelf dan op stand-by, zodat je nog sneller geboekt kan worden. Je zult hoger in de zoekresultaten van ouders terecht komen waardoor je nog sneller geboekt kan worden. Veranderen jouw plannen? Schakel de stand-by optie uit. Houd er rekening mee dat wanneer je op stand-by staat, het niet de bedoeling is dat je een ontvangen aanvraag afwijst.

Wanneer kan ik stand-by staan?

Voor onderstaande momenten kun je jezelf opgeven als Stand-by Angel. In het weekend zijn er vaak momenten waarop je een last-minute aanvraag kan ontvangen. Heb je nog geen plannen en wil je graag oppassen? Geef je op als Stand-by Angel and earn some extra money!

 • vrijdagavond vanaf 18:00 uur
 • zaterdag tot 19:00 uur
 • zaterdagavond vanaf 18:00 uur
 • zondag de hele dag

Ik wil graag last-minute oppassen! Hoe zet ik mezelf op Stand-by?

Onze reddende engel! Ga naar 'Agenda' → 'Voeg toe' → druk op 'Geef je op als Stand-by Angel'. Hier selecteer je het moment waarop je stand-by wilt staan.

Kan ik op vaste momenten in de week oppassen?

Sure! Het is belangrijk dat je dit in je agenda aangeeft, zodat wij je kunnen matchen aan een gezin voor een vast oppasmoment. Hoe je dit doet? Ga naar 'Agenda' → 'Voeg toe' → 'Vaste oppasmomenten' → geef hier aan wanneer je vast kan oppassen.

Ook kun jij in jouw persoonlijke voorkeuren aangeven of je graag vast wilt oppassen of niet. Ga naar 'Profiel' → klik op 'Voorkeuren' → werk hier jouw voorkeuren bij.

Ik wil voor een korte tijd even geen boekingen ontvangen, is dit mogelijk?

Yes, dit doe je door jouw profiel tijdelijk op inactief zetten. Hierbij kun je aangeven of je een dag, een week of een maand geen boekingen wilt ontvangen. Super handig voor wanneer je bijvoorbeeld een dag college hebt of gewoon even te druk bent om nog op te passen!

Hoe? Ga naar 'Agenda' → 'Niet beschikbaar' → kies het tijdsbestek waarop jij geen boekingen wilt ontvangen.

Geef jouw oppas voorkeuren aan in de app zodat we nog beter kunnen matchen!

Bij oppas voorkeuren in jouw profiel kun je aangeven welke aanvragen je graag wilt ontvangen:


 • Last minute aanvragen
 • Vaste Oppas boekingen
 • Boekingen die langer dan 6 uur duren
 • Boekingen die pas over twee weken of later beginnen
 • Boekingen die korter dan 3 uur duren
 • Boekingen voor naschoolse opvang (tussen ±14 en 19 uur)

Op deze manier ontvang je alleen boekingen die bij jou passen!


Betalingen

Hoe zie ik wat ik heb verdiend?

Inderdaad niet geheel onbelangrijk ;-) ! Bij 'Betalingen' zie je een overzicht van alle voltooide oppasdiensten per jaar. Hier kun je per jaar bekijken wat je hebt verdiend via Charly Cares.

Wanneer krijg ik uitbetaald?

We zorgen dat binnen 4 werkdagen na het voltooien van je oppasdienst het geld op je rekening staat!

Ontvang ik een loonstrook van Charly Cares?

Bij Charly Cares werk je volgens de wettelijke regeling ‘dienstverlening aan huis’ en ben je niet onze werknemer. Om deze reden ontvang je geen loonstrook van ons. Wel kun je jouw oppasverdiensten in de app terugvinden bij betalingen.

Mag ik extra oppassen buiten Charly Cares om?

Nee, wij vragen jou als Angel om trouw aan ons te zijn en daarom is oppassen bij gezinnen van Charly Cares buiten de app om niet toegestaan. Charly Cares zorgt ervoor dat jij als Oppas Angel de leukste oppasbaan hebt! Dit doen we onder andere door jou te koppelen aan de leukste oppasgezinnen en ervoor te zorgen dat ons Support altijd voor je klaar staat. Onze Oppas App maakt oppassen super makkelijk en wij zorgen dat deze gratis beschikbaar blijft voor onze Oppas Angels.

Verdien extra!

Kan ik ook vriend(inn)en uitnodigen om bij Charly Cares op te passen?

Share Charly's love! Nodig jouw vriend(inn)en uit om ook Oppas Angel te worden bij Charly Cares. Ga naar ‘Profiel’ → Klik op ‘Vrienden uitnodigen’ → Deel jouw persoonlijke link met jouw vriend(in). Dit is ook superleuk voor jou, want na zijn/haar eerste oppasdienst ontvang jij tegoed. Dit fijne extraatje wordt uitbetaald bij jouw eerstvolgende oppasdienst. Yay!

Hoe gaat het uitnodigen van vriend(inn)en in zijn werk?

Open jouw App en ga naar 'Profiel' → Klik op 'Vrienden uitnodigen' → Deel jouw persoonlijke link met jouw vriend(in) via een van de buttons. Wanneer je vriend(in) zich aanmeldt via jouw persoonlijke link ontvang jij na zijn/haar eerste oppasdienst €7,50 extra. Super fijn toch?! Dit fijne extraatje wordt uitbetaald na jouw eerstvolgende opppasdienst. Yay!