Zo houd jij je me-time vol! 5 tips om wat tijd voor jezelf in te plannen

Tijd voor jezelf is zo belangrijk, maar hoe plan je dat in? En belangrijker nog; hoe houd je dit vol? Soms schiet tijd voor jezelf er bij in. Herkenbaar? Toch is me-time zo belangrijk. Het maakt je gelukkiger, vermindert stress en geeft meer energie. So give yourself a break! Wij geven graag tips om dit vol te houden, lees snel verder!

#1 Beschouw me-time niet als luxe, maar als noodzakelijk

Het is van belang om elke dag lekker in je vel te zitten. Zie me-time daarom niet als luxe, wat je kan skippen. Nee, zie het als iets noodzakelijks. Plan wekelijks een moment voor jezelf in en houd je eraan. Laat het hele gezin weten, dat het dan tijd voor jou is!

#2 Me-time is quality-time

Me-time hoeft niet tijd voor jou alleen te zijn. Het kan ook quality-time met je partner zijn. Ga samen op pad zonder de kinderen; wandelen, fietsen of thuis uit eten. Geniet van wat tijd voor elkaar, dat is zo belangrijk.

En probeer de gesprekken ook over andere dingen te hebben dan alleen over de kinderen (maar als we eerlijk zijn, vinden wij dat af en toe ook best lastig).

#3 Voel je niet schuldig

Er kunnen schuldgevoelens opkomen tijdens jouw welverdiende me-time. Doe je er wel goed aan om de kinderen bij een Oppas Angel achter te laten? En die ene taak is eigenlijk toch nog niet helemaal af... Luister niet naar die gevoelens. Realiseer je juist dat als jij goed in je vel zit, het hele gezin daarvan profiteert. En even tijd voor jezelf nemen, is daarbij zo essentieel!

#4 Doe het huishouden samen met de kinderen

Het hele huishouden doen als de kleintjes slapen, naar de opvang of naar school zijn? Hell no! Dat is tijd voor jezelf! Geef de kinderen als ze thuis zijn een schoonmaakdoekje en laat ze meehelpen. Dat vinden ze prachtig. Het huishouden duurt misschien iets langer, maar aan het einde van de streep heb jij toch wat tijd over. Hello me-time!

#5 Schakel de hulp in van een Oppas Angel

Het is helemaal niet gek om een oppas om hulp te vragen, ook in deze tijd. En wist je dat een vaste Oppas Angel ook vaak wil meehelpen in het huishouden? Denk bijvoorbeeld aan koken en opruimen. Hoe handig is dat! Stem dat wel altijd van tevoren af met de Angel. En zoals we al zeiden, voel je niet schuldig. De kinderen vinden het vast leuk om dezelfde oppas iets vaker te zien!

Win een Babysitter Gift Card twv € 50,-

- De winactie is gesloten -
We geven op Instagram en Facebook een Babysitter Gift Card weg met oppastegoed t.w.v. € 50,-. Hiermee kun jij je eerste momentje voor jezelf alvast inplannen. Leg onder onze post met de winactie uit waarom jij (of iemand anders) de gift card verdient en wie weet ben jij de gelukkige winnaar.