Kimberley past vast op

Oppas Angel Kimberley is 18 jaar en woont in Rotterdam. In het dagelijks leven is zij druk bezig met school en sport. Zo hockeyt zij al 14 jaar met veel plezier. Ook houdt Kimberly van kinderen. Ze is vaak bij haar neefjes en paste voordat zij Oppas Angel werd op bij een jongetje van zeven jaar. Lees haar verhaal snel verder.

“Ik vind het heel erg leuk om vast bij een gezin op te passen. Je ziet elke week dezelfde kinderen. Het is ook fijn voor de kinderen om elke week hetzelfde gezicht te zien. Ook is het leuk om een band op te bouwen met de kinderen en natuurlijk ook met de ouders.”

“Tijdens het oppassen ben ik erg druk bezig met het vermaken van de kinderen. Maar daarnaast help ik de ouders een handje. Zo ruim ik bijvoorbeeld het uit op of zorg ik ervoor dat er gekookt wordt. Ik vind het ook altijd erg leuk om in de avonden op te passen. Dan kan ik de kinderen naar bed brengen en nog een verhaaltje voorlezen. Dat vinden ze namelijk erg leuk!"

“Bij het (vast) oppassen zorg ik er altijd voor dat er goede afspraken zijn gemaakt tussen mij, de ouders en de kinderen. Zo weet ik bijvoorbeeld wanneer de kinderen thuis moeten zijn, wanneer en waar zij buiten mogen spelen en wanneer ik ze naar hun sportactiviteiten moet brengen."

“Een vaste oppas is erg handig voor de ouders, omdat je dan één vast gezicht hebt. Ook bijvoorbeeld tijdens of na de vakantie is het leuk en handig om dezelfde oppas te nemen. Zo hoef je niet bij af te beginnen en hoeven de kinderen niet meer te wennen aan een nieuwe oppas. Dit geldt trouwens ook voor de ouders. Als oppas weet je dan al wat je te doen staat."

“Helaas is het nu in deze tijd van corona erg lastig om op te passen, omdat er toch een stukje onzekerheid zit bij de ouders. En natuurlijk zijn veel ouders vaak zelf thuis. Zo ben ik nu veel minder gaan oppassen. Van bijna elke dag oppassen, ben ik er nu bijvoorbeeld nog maar 1x in de week. Maar als ik oppas, is het eigenlijk als vanouds. Ik hoop dat ik snel weer meer aan de slag kan, zodat ik plezier kan hebben met de kinderen!"

Ontmoet onze andere Oppas Angels!

Zo is Angel Marijne juf en heeft zij veel thuisonderwijs gegeven en oppas Irene past al ruim 4 jaar vast op! Wil jij jouw oppasverhaal met ons delen? Laat het ons weten.

WhatsApp