Charly Cares tijdens corona

Tijdens de coronacrisis houden wij onze oppasservice beschikbaar voor ouders die het hard nodig hebben, denk bijvoorbeeld aan ouders met cruciale beroepen, zzp’ers of alleenstaanden. Niet meer dan logisch om deze ouders te blijven helpen, maar we blijven voorzichtig. Lees snel verder.

Samenwerkingen met cruciale organisaties

Founder Charly van der Straten: “Afgelopen maand heb ik ouders, managers, artsen en CEO’s dagelijks gesproken over thema’s als thuiswerken, kinderopvang en (online) thuisonderwijs. Iedereen is voorzichtig, en terecht. Maar voor sommige is hulp op dit vlak noodzakelijk. Daarom breiden wij onze dienst uit voor organisaties, met zorgvuldige maatregelen en richtlijnen.”

Een voorbeeld van een organisatie waar wij nu met samenwerken is het OLVG ziekenhuis in Amsterdam. Medewerkers kunnen via ons platform een oppas aan huis boeken, zodat zij hun cruciale werkzaamheden kunnen voortzetten. Moeder Paula: “Ik ben plastisch chirurg. Het was de afgelopen weken (en nog steeds) onduidelijk hoe mijn werkzaamheden eruit zouden zien. Ik werk nu inmiddels op de intensive care op wisselende tijden. Ik weet eigenlijk pas een dag van tevoren hoe laat ik mij moet melden. Mijn man werkt de hele dag thuis en kan zich niet de hele dag met de kinderen en hun schoolwerk bemoeien. Een oppas aan huis is voor ons onmisbaar.”

Oppas Laureanne past op bij Paula’s gezin: “Ik zorg voor de kinderen en help bij hun schoolwerk als de moeder van het gezin in het ziekenhuis aan het werk is en de vader thuiswerkt. Tijdens een oppasdienst ben ik nu wel voorzichtiger dan normaal en let ik extra op de hygiëne.”

Steeds meer werkgevers willen voor hun werknemers klaarstaan

Ook Wundermart heeft de kinderopvang voor hun werknemers via Charly Cares geregeld. Rody, Heart of Operations bij Wundermart: “Het is best intensief om thuis te werken als de kids er 24/7 ook zijn. Als werkgever wilden we daarom meedenken over de kinderopvang. Zo kunnen onze werknemers zich even focussen op andere dingen. Dat hoeft niet perse werk te zijn. Goed zijn voor je mensen is gewoon altijd goed voor het bedrijf. Iedereen waardeert dit ook enorm en één collega heeft zelfs voor de volgende 4 maandagen al een oppas geregeld.”

Voor ouders die juist nu een oppas nodig hebben

Naast de oplossing voor bedrijven, blijft Charly Cares ook beschikbaar voor alle ouders die juist nu een oppas nodig hebben. Bijvoorbeeld voor ouders zoals als Judy: “Mijn man is ZZP’er en heeft een eigen PR & Communicatie bedrijf. Daar staan nu veel opdrachten op de rem en daardoor is hij veel weg. Ik ben in loondienst en mijn werk gaat gewoon door. We hebben af en toe gewoon een oppas nodig.”

Ook Amy’s gezin schakelt de hulp van een Oppas Angel via Charly Cares. Zij gebruikt het platform voor online hulp bij thuisonderwijs: “Mijn man en ik spreken geen Nederlands. Toen we startten met thuisonderwijs maakte ik me zorgen dat mijn twee kinderen achter zouden lopen met de Nederlandse taal. Daarom hebben we een wekelijkse video call met oppas Naomi opgezet.”

Zorgvuldige maatregelen en richtlijnen

Wij realiseren ons dat de oppasservice die wij bieden onder druk staat, maar sommige ouders hebben ons nu keihard nodig. Wij gaan zorgvuldig om met de situatie en hebben ons actuele beleid aangepast naar de richtlijnen van de RIVM. Wij houden de officiële berichtgeving dagelijks nauwlettend in de gaten. Een voorbeeld van een van onze richtlijnen is maximaal één oppas per gezin. Wij vragen al onze gebruikers om deze richtlijnen op te volgen. Zo kunnen wij ons steentje blijven bijdragen.

Heb jij net als de ouders in deze blog juist nu een oppas nodig?

Download dan nu de Charly Cares Oppas App en ontvang de eerste maand gratis. Zo kun je Charly Cares een keertje uitproberen en ervaren of de Oppas Angels passen bij jouw gezin. Natuurlijk middels onze zorgvuldige richtlijnen en aangepaste beleid.