Behind the scenes De mannen van Charly Cares

De vernieuwde Oppas App van Charly Cares

Wie zijn de gezichten achter de splinternieuwe Oppas App? In deze blog lees je een interview met onze developers. Zij vertellen alle ins & outs over dit bijzondere project. Het was een zware bevalling, maar ze zijn ontzettend trots op het eindresultaat. Lees het interview nu!

Let's meet....

Diederik en Xander, de developers van Charly Cares

...developers Xander Koenen & Diederik van der Hoek, ook wel "Died en Xan" zoals het hele team hen noemt. Diederik is vanaf de start van Charly Cares betrokken en heeft een grote hoofdrol gespeeld in het ontwikkelen van de nieuwe app. Hij heeft het hele proces van het bouwen en testen van de app in samenwerking met het developers team in Servië geleid. Dit ging echter niet zonder slag of stoot: "De samenwerking met het team in Servië had aan het begin flink wat voeten in de aarde: de afstand, cultuurverschil en de tijdsdruk bleek iets tegen te vallen dan gedacht." Tegelijkertijd werkte Xander samen met Graphic Designer Duncan aan het design van de app, gelukkig verliep de samenwerking 100x beter dan gedacht: "Duncan is een blijvertje", zegt Xander trots.

Neem een kijkje

"Een vast oppasverzoek is maatwerk en dus technisch erg complex"

Als er één nieuwe feature is, waar Diederik trots op is, is het het boekingssysteem rondom de vaste oppas: "Het is een lastige functie om voor zowel de ouder als de Angel begrijpbaar te maken." Vaste boekingen zijn maatwerk. Iedere ouder heeft een persoonlijke situatie en wens, maar moet er wel rekening mee houden dat een vaste oppas flexibiliteit vraagt, i.v.m de regelgeving & wisselende studieroosters.

Ennn...Wat is er nu zo bijzonder aan het nieuwe vaste boekingssysteem? "Het grootste voordeel is dat Angels nu een tegenaanbod kunnen doen, eerst was het alles of niets. Voorheen zagen we dat een Angel een aanvraag van 12 weken achterelkaar meteen afwees, omdat de Angel vaak niet de volle 12 weken achterelkaar kon door bijvoorbeeld een tentamenweek of een vakantie. Nu kan zij bijvoorbeeld aangeven dat zij 11 van de 12 weken kan komen oppassen en regelen ouders voor die ene dag een andere oplossing. Dit zorgt ervoor dat wij sneller en vaker vaste aanvragen succesvol kunnen verwerken. Ouders blij, Angels blij;)!"

Neem een kijkje
De nieuwe Oppas App van Charly Cares

Hard work pays off

Het app project was niet altijd rozengeur en maneschijn: "Het is af en toe echt een bumpy road geweest, waarin we de planning en de hoeveelheid werk zwaar hebben onderschat," zegt Xander met een bedenkelijk gezicht. "Voornamelijk het testen van de nieuwe app viel tegen. Door de complexiteit van het platform bleek het project veel langer te duren dan voorheen gedacht." De kalmte van Diederik en de toch telkens nog optimistische Xander, heeft het tot een succesvol project gemaakt. Door elke dag toch met je beste beentje voor, door te gaan met het bouwen van de app, hebben ze uiteindelijk echt een prachtig resultaat neergezet. Aan doorzettingsvermogen geen gebrek. Well done guys!

"Niets is onmogelijk: de Jobfinder"

Van veel ouders en Angels horen we terug dat de Jobfinder, naar idee van Xander, een super uitvinding is. Maar als we Xander complimenteren over zijn idee, antwoordt hij koeltjes "Nou ik had al langer het idee om een soort prikbord toe te voegen aan de app, zoals je de briefjes hebt op het prikbord bij de supermarkt. Maar we konden geen goede vorm vinden om deze tool te implementeren." Niets bleek minder waar.

Wat houdt de Jobfinder eigenlijk precies in? "De Jobfinder is eigenlijk de omgekeerde versie van een oppas zoeken, het is namelijk een baantje zoeken. De naam zegt het al. De oppas kan in de Jobfinder zien welke ouders op zoek zijn naar een oppas, zij krijgen de optie om zichzelf aan te bieden. Vervolgens mag de ouder het aanbod van de Angel accepteren of weigeren. De praktijk leert dat hierdoor de boeking veel sneller wordt vervuld."

Jobfinder

In de oude Oppas App werd de Jobfinder getest. Wat bleek? Het was een groot succes: "Dik 20% van alle boekingen verloopt nu via de Jobfinder."

Zijn we nu klaar?

Als we vragen aan de mannen waar ze het meest trots op zijn, antwoordt Xander lachend: "Ik kan echt niet kiezen tussen de features, stuk voor stuk hebben ze hun eigen functie en handigheden. Ik ga dan gewoon voor het overall design, dat, naar mijn mening, strak en gebruiksvriendelijk is geworden."

Af is af, zou je zeggen? De mannen lachen. "Absoluut niet! De nieuwe app is dan wel live, maar we werken nog honderden uren per week om iedere dag iets te verbeteren. We zijn nog telkens aan het testen, feedback aan het verzamelen en de app steeds aan het optimaliseren. De nieuwe toepassingen staan al klaar om ontwikkeld te worden. Doel: The sky is the limit!" Nou, plannen genoeg zo te horen. Stay tuned!

Neem snel een kijkje in de nieuwe Charly Cares App

1Zonder zorgen op pad

De profielen van de Oppas Angels in de Charly Cares Oppas App

1Zonder zorgen op pad

Betrouwbaarheid staat bij Charly Cares op nummer één. Daarom streven wij ernaar ieder gezin een persoonlijk gescreende Oppas Angel te bieden. Een Oppas Angel wordt pas aan ons bestand toegevoegd ná een uitgebreide screening, waarin oppaservaring en een pro actieve houding een vereiste zijn.

2Onze Oppas Angels

Het uitgebreide profiel van een Oppas Angel in de app

2Onze Oppas Angels

Iedere Angel is zeer ervaren en heeft eigen vaardigheden. In het uitgebreide profiel lees je waarom de Angel de ideale oppas is voor je kleintje én welke ervaring hij/zij heeft. Oppas nodig met baby-ervaring of voorkeur voor een oppas met een EHBO-certificaat? You choose!

3Kwaliteit op nummer één

De reviews die inzichtelijk zijn in de Charly Cares app

3Kwaliteit op nummer één

Het allerbelangrijkste is dat jouw kleine in goede handen is, daar zorgen wij natuurlijk voor! Doordat iedere ouder verplicht is een rating en review te geven na iedere oppasdienst, kunnen wij de kwaliteit van onze Angels continu controleren. Iedere beoordeling is inzichtelijk voor jou, wel zo transparant.