8x de leukste kerstmarkten in 2018

Een kerstboom met de mooiste kerstballen

De feestdagen staan voor de deur en Sinterklaas is alweer in het land. Vergeet je niet de leukste kerstmarkten van dit jaar in te plannen? Nu hebben wij de gezelligste, indrukwekkendste en sfeervolste kerstmarkten van Nederland voor jou op een rijtje gezet. Dus pak je agenda er maar bij!

#1. Eindhovense Fijne Feestdagen Festival

Sinterklaas is net aangekomen in Eindhoven en Glow is net achter de rug, maar Eindhoven blijft niet stil staan. De Fakkeltocht en de kerstmarkt op het Theresiaplein staan alweer op de agenda. Het plein staat in het teken van kinderen en activiteiten. Warme choco en glühwein zullen niet ontbreken. Van november tot januari staat de innoverende lichtstad in het teken van het Fijne Feestdagen Festival.

17 nov - 6 jan

#2. De klassieker in het zuidelijkste zuiden

Misschien niet in de buurt, maar 100% waard; bezoek Magisch Maastricht! Ondanks dat deze kerstmarkt wat verder van huis is, mag hij niet ontbreken op deze lijst. Dit jaar kun je genieten van de skyline van Maastricht vanuit het immens hoge reuzenrad. En als je er dan toch bent, kun je maar beter een puntje Limburgse vlaai eten, toch?

1 dec - 31 december

Het reuzenrad op de kerstmarkt in Maastricht

#3. Kerstmarkt Haarlem & winterbierfestival

Bierliefhebbers Unite! Op de Grote Markt van Haarlem viert de kerstmarkt van Haarlem zijn 25-jarige jubileum. Door de binnenstad sieren meer dan 300 kerstkramen de stad. Ook het befaamde winterbierfestival is dit jaar weer van de partij. Perfect om de kerststress even te vergeten!

8 dec - 9 dec

#4. Amsterdam Sissy-Boy Kerstmarkt

Iedereen weet zijn weg wel te vinden in Amsterdam; de Dam, de Winterparade in de Rai en het Museumplein zijn the places to be. Maar wil je een origineel en creatief familie-evenement bezoeken? Dan biedt Sissy-Boy op het Amstelveld de ultieme plek aan om originele cadeaus te kopen voor de kids, de familie en natuurlijk voor jezelf!

9 dec

#5. Swan Market Rotterdam

Met de Swan Market zijn de meesten wel bekend. Handig als je je kerstinkopen nog moet doen! De Van Nelle fabriek staat in het teken van muziek, food courts en cadeaushopping. Voor de kinderen zijn er pannenkoeken, zweefmolens en spelletjes. Voor ieder wat wils.

10 dec - 12 dec

#6. Royal Christmas Fair in Den Haag

De Royal Christmas Fair maakt zijn naam ook waar, een bezoekje van prinsessen als Assepoester zullen hier niet ontbreken. Het historisch hart het Binnenhof wordt omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt, inclusief een Kinder Kerstmarkt. En als je even wilt ontglippen aan alle kerstdrukte, kun je altijd nog uitwaaien op het strand van Scheveningen!

14 dec - 23 dec


#7. Drijvend plezier in Leiden

De Drijvende Kerstmarkt in Leiden drijft dit jaar weer op het water van de Nieuwe Rijn. Het is de enige kerstmarkt in Nederland met meer dan 80 chalets op het water. Zelfs de schaatsbaan ligt op het water! Jan Smit, René van Kooten en veel Leidse koren brengen de ultieme kerstsfeer met zich mee. Ook kun je genieten van een boottochtje onder het genot van warme chocolademelk.

14 dec - 25 dec

#8. Utrecht op zijn allerknust

Na een succesvolle eerste editie is de romantische Utrechtse kerstmarkt Knus terug voor drie dagen vol muziek, theater en literatuur. Vijf bekende markten in Utrecht worden allemaal apart in het teken gezet van kerst. Trek je wandelschoenen maar vast aan en geniet van huiskamerconcerten of doe inspiratie op voor ingrediënten voor kerstdiners.

14 december - 16 december