Effectief communiceren met kidsHow2talk2kids workshop

Vrouw geeft een workshop over communicatie naar kinderen aan groep

Bij Charly Cares begrijpen wij heel goed dat het ouderschap een spannend avontuur kan zijn vol uitdagingen. Zo kan een typerende strijd tijdens het avondeten of het opruimen vermoeiend zijn. Een beetje extra hulp is in dat geval vaak meer dan welkom. Waar moet je beginnen? Wij hebben daar hét antwoord op!


Moeder met kinderen - Workshop hoe praat je met kinderen

Nieuw bij Charly Cares:

How to talk to kids Workshop!

In samenwerking met How2talk2kids verzorgt Charly Cares een workshop "How To Talk To Kids" in Amsterdam. In slechts 2 uur tijd leren ouders op een andere (effectieve) manier met hun kind te communiceren om elkaar beter te begrijpen ♥

Opvoeden wordt nóg leuker en makkelijker!

Het ouderschap is geweldig. Je ziet je kind opgroeien en je geniet van elk klein moment: de eerste lach die tevoorschijn komt, de eerste paar stapjes en —hoe klein je kindje ook is— de persoonlijkheid die langzaam begint te ontdekken. Helaas is het niet altijd even makkelijk als papa of mama zijnde. Maar daar brengt How2talk2kids graag verandering in met hun praktische communicatie tips. Zij bieden praktische handvatten om je kind beter te begrijpen. Op deze manier creëer je een hechtere band met je kind.

Kinderen maken verschillende fases in hun leven mee en daar komen ook verschillende uitdagingen bij kijken. How2talk2kids weet als geen ander....

0 - 4 jaar:

Je kind maakt in de eerste paar jaar een gigantische ontwikkeling mee: leren communiceren. Zo leren zij door middel van woorden zich uit te drukken en de ander beter te begrijpen. Maar er komt nog veel meer bij communicatie kijken dan alleen het leren spreken.

Ook het leren omgaan met bepaalde emoties en dit op een acceptabele manier kunnen uiten, komt daarbij kijken. De meest voorkomende probleem is het niet naar bed willen gaan. Wat doe je dan?

4 - 12 jaar:

Zodra je kind ouder wordt, krijgt hij of zij steeds meer verantwoordelijkheden. Daar hoort het maken van huiswerk onder andere ook bij, maar wat doe je als je kind steeds geen huiswerk wil maken?

De meeste ouders herkennen het wel. Verschillende excuses worden dan gebruikt om het huiswerk te omzeilen: "Ik heb geen huiswerk voor vandaag gekregen", "ik ben het vergeten" of "ik maak het morgen wel." Hoe ga jij daar mee om?