20 x de leukste festivals 2018!Charly's favourites

De Parade in Den Haag, leuk festival met kinderen

Met deze zomerse temperaturen staat ook het festivalseizoen weer voor de deur. Naast al die zonnige terras dagen is het ook weer tijd om spontaan erop uit te gaan en festivals te bezoeken. Het festival virus nog niet te pakken? We do!! Daarom hebben we de leukste to do’s op een rijtje gezet om hier verandering in te brengen.

Amsterdam

#1. Bacchus Wijnfestival - 8 t/m 10 & 15 t/m 17 juni

Word volleerd wijndrinker bij Bacchus Wijnfestival! Tijdens dit festival in het Amsterdamse Bos staat het proeven van wijn centraal. Dankzij de verschillende proeverijen weet jij straks de beste wijn & spijs combinaties te maken.

#2. Sushi Festival City Beach - 28 en 29 juli

Duurt het nog even voordat je op vakantie gaat? Niet getreurd! Waan jezelf in Japan bij de zomerse versie van het Sushi Festival. Sushi creaties als sushi-donuts, sushi burgers en sushi-burrito's gaan hier als warme broodjes over de toonbank.

#3: Festival Trek - 13 t/m 15 juli

Festival Trek zal het Amstelpark omtoveren tot hét bourgondische foodtruck festival. Van sushi tot aan de lekkerste burgers; bij Trek ben je aan het juiste adres.

#4. VEGGIE Festival -15 t/m 17 juni

Geen vlees saai? Zeker niet! Het Veggie Festival is hip en happening! Dankzij de bekende vega toppers en inspirerende groentechefs is dit het festival waar je bij wilt zijn.


Haarlem

#5. Houtfestival - 16 en 17 juni

(Inter)nationale muziek, dans, theater en eten staan centraal tijdens het Houtfestival. Dit is dé culturele ontdekkingstocht voor het hele gezin.

#6. Eten op Rolletjes - 29 juni t/m 1 juli

Ook dit jaar wordt er in het openluchtrestaurant bij De Lichtfabriek het festival Eten op Rolletjes georganiseerd. Geniet van heerlijk eten, live muziek en entertainment.

Het festival Eten op Rolletjes in Haarlem is leuk met kinderen

Leiden

Rrrollend Foodtruckfestival in Leiden heeft heerlijk eten en drinken

#7. Rrrollend Foodtruckfestival - 24 t/m 26 augustus

Oneindige keuze aan lekker eten, drinken én heerlijke jazzdeuntjes klinken waarschijnlijk als muziek in de oren! Swing mee op dit knusse foodfestival!

Culinar gerecht van het festival Leiden Culinair

#8. Leiden Culinair - 21 t/m 24 juni

Het perfecte moment om de zomer te beginnen is tijdens het festival Leiden Culinair, waarbij de historische binnenstad in het teken staat van een culinaire ontdekking. Restaurants uit de stad zullen hun beste gerechten presenteren; dat wordt zonder twijfel smullen!


Den Haag

#9: Sushi Festival Joy - 8 t/m 20 juni

We love sushi! Jij ook? Dan mag je zeker het Sushi Festival Joy niet missen! Het Westbroekpark staat volledig in het teken van sushi en Asian streetfood. Oh, en er worden zelfs kookworkshops voor de kleintjes georganiseerd. Don't miss out!

#10: De Parade - 13 t/m 22 juli

Tien dagen lang kun je in de stad genieten van theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen. Ook een middagje samen met je mini-me uit? Check dan zeker de KinderParade!

#11: Foodstock - 22 t/m 24 juni

Het recept van festival Foodstock bestaat niet alleen uit lekker eten en drinken, muziek hoort bij dé perfecte combinatie! Met het driedaagse openluchtrestaurant maak jij je weekend compleet!


Utrecht

#12. Gin Festival Utrecht - 8 t/m 9 juni

Met de zomerse temperaturen van aankomend weekend op het oog, zal dit het perfecte moment zijn om je favoriete GT's te drinken tijdens het Gin Festival. Op de unieke locatie gevangenis Wolvenplein ben je meer dan welkom om kennis te maken met alle oude én nieuwe gins.

#13. Vorkje Prik - 6 t/m 8 juli

De naam zegt het al: het festival met de lekkerste versnaperingen! Naast al dit lekkers wordt het op Vorkje-Prik bovendien genieten van live muziek, wat wil een mens nog meer?

#14. Parade - 27 juli t/m 12 augustus

Tien dagen lang kun je samen met je kind genieten van theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen. Iedere middag wordt er de KinderParade, een programma voor kinderen van alle leeftijden, aangeboden.

#15. Lepeltje Lepeltje - 29 juni t/m 1 juli

Terwijl de allerkleinsten worden vermaakt door dans, theater, kinderyoga, knutselen en kokkerellen, kun jij genieten van de heerlijkste gerechten en smakelijkste drankjes.


Eindhoven

#16: FeelGood Market - 17 juni

Het Ketelhuisplein zal omgetoverd worden tot de plek waar je lekker kunt rondstruinen langs kraampjes vol lekkere hapjes, drankjes en streekproducten. Ook zijn er genoeg activiteiten die georganiseerd worden, met name voor de kids. Kortom, een heerlijk dagje uit voor het hele gezin.

#17: Festival Trek - 29 juni t/m 1 juli

Ook in Eindhoven zal hét bourgondische foodtruck festival terugkeren naar de Karpendonkse Plas. Het juiste adres om je picknickkleedje uit te spreiden en waar je het hele weekend lang de lekkerste gerechten en drankjes kunt proeven. En zeker niet onbelangrijk: gratis entree!


Rotterdam

Relaxen en lekker eten bij festival Rrrollend in Rotterdam

#18. Rrrollend -13 t/m 15 juli

Noordplein is 13 t/m 15 juli "the place to be"! Het Noordplein wordt namelijk omgetoverd tot een groot food festijn. Geniet van al het lekkers en geniet tegelijkertijd van jazzbandjes. En of je kunt multitasken!! Ook de kids zullen de tijd van hun leven hebben; knutselen, schminken en het kindertheater maken het helemaal af.

#19. Swan Market - 24 juni & 29 juli

Leuk al die festivals voor foodies, jij wilt gewoon lekker shoppen! Dan ben je bij de Swan Market aan het juiste adres! Van authentieke, handgemaakte sieraden tot aan toffe interieur items; voor ieder wat wils! En no worries, er staan ook zeker foodtrucks klaar om je na het shoppen op te vangen.

#20. Gin Festival Rotterdam - 23 juni

Wat klinkt er nou beter dan een middag genieten met een glas ijskoude Gin-Tonic in je hand terwijl je geniet van de Rotterdamse skyline. Op zaterdag 23 juni wordt de Cruise Terminal Rotterdam omgetoverd tot de perfecte locatie om nieuwe Gin-Tonics te proeven. Wees gerust, ook voor een culinair hapje wordt gezorgd!