EHBO tipsBack to School!

Broodtrommels klaarmaken, haast in de ochtend, luizenmoeders... Jup, de zomervakantie is weer voorbij en de kids gaan weer naar school. Wij delen daarom graag onze tips, om je even op weg te helpen. Zo start jij het schooljaar goed! Lees onze EHBO tips voor het nieuwe schooljaar nu.

#1 Op de fiets naar school
Hup! Snel op de fiets of de auto in om je kids op school af te zetten. Op de één of andere manier kom je ‘s ochtends altijd tijd te kort. Even schrikken, maar na de zomervakantie vallen er bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren dan in de rest van het jaar. Weer terug naar school gaan, is voor iedereen even spannend. Vertrek daarom op tijd richting school en let extra op de kleintjes.

#2 Luizen
Helaas is hoofdluis niet te voorkomen en al helemaal niet bij de kleintjes die naar school gaan. Luizen zijn absoluut geen ramp, maar kan wel erg vervelend zijn door de jeuk die ontstaat. Één keer per week controleren met de luizenkam is daarom aan te raden. Bij een eventuele besmetting kan dan snel worden ingegrepen.

#3 De lunchbox
De vakantie is voorbij, dus het is tijd voor een gezonde lunchbox. Heerlijk gevuld met groente en fruit. Maar wist je dat kinderen pas écht goed kunnen kauwen wanneer ze rond de vijf á zes jaar oud zijn? Om verstikkingsgevaar te voorkomen, kun je bijvoorbeeld de tomaatjes en druiven door tweeën of vieren snijden.

Always safety first!
Tip: volg een Kinder-EHBO workshop en leer alle ins & outs rondom de meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen. Pssst! Voor members van Charly Cares bieden wij de workshop mét korting!

Volg workshop


Bronnen: RIVM, Prevention comes first: APFA training