De leukste datenights in oktober

Vorige week las je de leukste herfstactiviteiten van deze herfst, nu is het tijd voor jou en je vriend(in) om even wat quality time in te plannen! Tijd voor elkaar, tijd zonder de kinderen, dat is af en toe zo belangrijk. Wij geven je 7 x tips om de leukste datenights deze maand te beleven! Lees snel verder.

#1. Design, muziek, kunst

Klinken deze woorden letterlijk als muziek in de oren? Dan moet je dit jaar zeker naar De Dutch Design Week gaan. Van 22 oktober tot en met 30 oktober staat Eindhoven op z’n kop met 100 verschillende locaties waar allerlei verschillende design en kunst wordt geëxposeerd. Ook voor de foodlovers onder ons is er genoeg te proeven en te genieten. Don’t miss out!

#2. Kook erop los

Of je nou gemakkelijk een driegangenmenu in elkaar flanst of juist de aardappeltjes aan laat bakken; van een kookworkshop is nooit iemand een mindere kok geworden! Brasserie Meelfabriek Zijlstroom in Leiden organiseert regelmatig een kookworkshop, geheel in het thema herfst kun je op 13 en 14 oktober een paddenstoelen kookworkshop volgen.

#3. Ben jij een bierliefhebber?

Dan is het Streekbierfestival niet te missen! Dit festival valt helaas net een paar dagen later dan oktober: 2, 3 en 4 november wordt in Utrecht het Streekbierfestival georganiseerd. Praat met de meesterbrouwers over hun gebrouwen bieren en proef de lekkerste, meest unieke bieren uit ons eigen land. Oh, en niet onbelangrijk, de toegang is geheel gratis!

#4. Dans tot in de vroege uurtjes

We doelen natuurlijk op het Amsterdams Dance Event van 17 oktober tot en met 21 oktober! Pak een feestje in de Sugar Factory of ga naar een van de vele ADE talks. Van dag tot nacht is er genoeg te beleven.

#5. Viva la España!

1 oktober heeft de Spaanse tapasbar Tio Paco zijn deuren geopend in Hilligersberg, te Rotterdam. Yeah! Kies je favoriete tapas of pinchos of kom donderdagavond naar de Tio Paco Paella Fiesta voor een heerlijk bord paella. Buen apetito.

#6. Take me to Church

De perfecte datenight beleef je samen tijdens de Take me to Church dagen (18 oktober tot en met 21 oktober). Poppodium Patronaat en stichting Gitaarlem slaan dit weekend hun handen ineen voor het festival Take me to Church. Bekende artiesten als Spinvis en Maaike Ouboter spelen o.a. in verschillende kerken in Haarlem.

#7. Choose your genre!

Niet alleen Haarlem organiseert eind oktober een muzikaal programma, ook Den Haag laat graag haar Haags poptalent zien tijdens de Haagse Popweek van 19 tot en met 27 oktober. Van pop en rock tot aan elektronica; verschillende genres komen aan bod! Wil je zelf ook je muzikaliteit ontwikkelen? Dat kan zeker! Neem een workshop backing vocals of volg een masterclass lyrics. Er is voor iedereen wat wils.