Oppas met Charly

Gescreende oppas gezocht?

Charly Cares biedt ieder gezin een betrouwbare oppas. Screening en monitoring van de oppas is daarbij essentieel. Om die reden wordt iedere Oppas Angel persoonlijk gescreend op een van onze locaties. Vervolgens wordt iedere oppas na elke oppasdienst beoordeeld door de ouder door middel van een rating, eventueel aangevuld door een review. Charly Cares monitort deze beoordelingen en grijpt in indien nodig. Op deze manier houden wij continue controle op ons oppasnetwerk en bieden wij transparantie aan de ouder.

Wanneer is het een geslaagde screening?

 • CV & achtergrondinformatie

  Tijdens een persoonlijk gesprek checken we het CV en vragen we door over de (studie)achtergrond, oppaservaring en motivatie.

 • Persoonlijkheid en motivatie

  Alle achtergronden en persoonlijkheden zijn welkom binnen Charly Cares, echter zijn wij streng met de selectie aan de poort. Als Oppas Angel ben je integer, verantwoordelijk, proactief, sociaal en representatief.

 • Referentie check

  Na elke screening bellen we minimaal een gezin op om de referentie te checken. Bij specifieke ervaring wordt een extra referentie gecheckt.

 • Intensieve oppaservaring

  Een dagdienst en avonddienst kunnen flink van elkaar verschillen. Daarom moet een Oppas Angel in staat zijn om overdag op te kunnen passen en daar minimaal 2 jaar ervaring in hebben opgedaan.

 • Baby ervaring

  Charly Cares heeft gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden in haar systeem. Een oppas kan zichzelf daar op aanpassen en inspelen.

 • PRO

  Tijdens het gesprek checken wij of de oppas in opleiding of werkzaam is binnen de kinderopvang, het basisonderwijs of geneeskunde.

Oppas Angels
Oppas Angels

Vind eenvoudig een gescreende oppas in jouw buurt!

MELD JE NU AAN

Rating & Reviews

Ons doel is om de kwaliteit en het functioneren van de Angels zo transparant en betrouwbaar mogelijk te maken. Dat gebeurt in samenwerking met de ouders na iedere oppasdienst. Zij beoordelen de oppas aan de hand van een rating op basis van 1 tot 5 sterren. Daarnaast is het mogelijk om een review te schrijven over de Oppas Angel en oppasdienst. De rating en review kunnen op ieder moment nog gewijzigd worden.

De geschreven reviews zorgen ervoor dat ouders een nog beter beeld krijgen van de oppaservaring. Deze beoordelingen zijn inzichtelijk voor iedere ouder en de desbetreffende Oppas Angel. Charly Cares monitort deze beoordelingen en grijpt in bij een negatieve beoordeling. Het creëren van een veilige en transparante omgeving is waar Charly Cares voor staat.

Oppas met baby
Oppas met baby

Oppas met baby ervaring

Onze Oppas Angels mogen alleen oppassen op baby’s mits ze voldoende baby ervaring hebben. Dit houdt in dat een Angel recente (oppas)ervaring heeft met baby’s tijdens dag- en avonddiensten. 

Wij maken verschil met drie leeftijdscategorieën: 0 tot 6, 6 tot 12 en 12 tot 24 maanden. In het profiel van de Oppas Angel wordt aangegeven met welke leeftijdcategorie(n) de oppas ervaring heeft. Wanneer er niets staat aangegeven, heeft de oppas ervaring met kinderen vanaf 2 jaar.

Charly Cares stelt tijdens de screening extra vragen over onderwerpen als (fles)voeding, het slaapritme en luiers verschonen. Alleen Oppas Angels met specifieke babyervaring worden gematcht aan gezinnen met baby’s.

Vind een oppas met baby ervaring
EHBO

Extra ervaren oppas Oppas Angels met specifieke ervaring

Onze Oppas Angels zijn studenten of net afgestudeerden die bewust kiezen voor oppassen als (bij)baantje. In de meeste gevallen passen de Angels al op vanaf hun puberteit bij kinderen uit de buurt. Ongeveer 65% van de Angels studeert binnen een aanverwante richting zoals de PABO of pedagogiek. Daarnaast zijn sommige Angels extra ervaren als certified nanny of in bezit van een (kinder)EHBO-certificaat.

Vind een extra ervaren oppas