New mom Charly is back…

Het is hoog tijd om even bij te kletsen met founder Charly! Ze vertelt openhartig over haar eerste ervaringen als moeder en hoe zij dit combineert met het ondernemerschap. Lees je mee?

First things first; hoe gaat het nu met jou en de kleine Olivia?

Terwijl Charly de slaap uit haar ogen wrijft: “Het gaat super goed. Ik ben heel blij dat we een gezond kind hebben en dat ze het zo goed doet. Het moederschap is mega leuk, maar ook mega intensief. Alle focus ligt nu bij Olivia en Charly Cares en er is even nauwelijks tijd voor mezelf. Die balans vind ik best een uitdaging. Ik merk dat ik steeds dichter bij het punt kom dat ik echt zin heb om weer even wat leuke dingen te doen. ‘’

Vond je het lastig om tijdens jouw zwangerschapsverlof Charly Cares los te laten?

“Ik heb wel officieel 4 maanden verlof genomen, maar ik ben stiekem tussendoor toch een beetje gaan spieken hoe het ging. Ik heb het proberen los te laten, maar het was best lastig aangezien heel Nederland zich in een crisis bevond. Zo ook alle bedrijven, waaronder Charly Cares. Op zo’n moment is het gewoon schakelen en kijken wat de beste stap is om te zetten. Normaal gesproken doe ik dat altijd samen met Xander, maar door mijn verlof kwam alles op zijn bordje terecht. Dat vond ik best vervelend, maar hij heeft het fantastisch gedaan. Samen met ons team vol toppers, zijn we de crisis goed doorgekomen en daar ben ik HEEL trots op.”

“2 dagen na mijn bevalling stonden we in allerlei kranten en media vanwege de lockdown en onze “Oppas van de Zaak” oplossing. Je snapt natuurlijk wel dat mijn laptop continu openstond op mijn kraambed zodat ik mee kon genieten van dit grote succes”

Hoe was het om Olivia voor de eerste keer bij de oppas achter te laten?

‘’Onze vaste oppas Charlotte komt al oppassen sinds ‘Ollie’ 10 weken oud is. Zij kwam dan 2 dagen in de week wat uurtjes oppassen. Ik vond dat heel fijn. Lekker aan huis in een vertrouwde omgeving. Ik wist dat Charlotte veel ervaring heeft met babys en echt weet wat ze doet. Sterker nog, Olivia sliep altijd beter bij Charlotte dan bij mij haha.’’

‘’Aangezien wij Charlotte al eerder kennis hebben laten maken met Olivia en ons als gezin, voelde het heel vertrouwd. Ik ben en blijf nog steeds een controlfreak die alles opschrijft zodat Charlotte alles weet te vinden. Maar zo’n eerste ontmoeting geeft al zoveel rust. Dat je bijvoorbeeld laat zien waar alles staat en dat de Angel ook ruimte heeft om vragen te stellen. Ik vind dat je daar als ouder tijd aan moet besteden. Zij kan ook niet meteen weten waar de nieuwe rompers liggen. Wel zo handig bij een ongelukje natuurlijk haha”

“Ik merk nu als moeder pas echt hoe chill zo’n Oppas App eigenlijk is. Ik ben stiekem best trots dat co-founder Xander en ik dit gewoon hebben gemaakt.”

‘’Mijn partner en ik besteden veel tijd aan Olivia, maar vinden het ook fijn om onze eigen ‘me-time’ te behouden. Even lekker de deur uit, al is het maar een uurtje. Daarom ben ik nu aan het investeren in een goed netwerk van Angels. Zodat er altijd een oppas is die Olivia kent en ik niet last minute moet zoeken als wij op pad willen.’’

‘’Zo hebben wij nu drie vaste Oppas Angels die kunnen oppassen wanneer we een avondje uit gaan. Ik merk nu als moeder pas echt hoe chill zo’n Oppas App eigenlijk is. Soms sta ik er even bij stil dat co-founder Xander en ik dat gewoon samen gemaakt hebben. Daar ben ik stiekem wel trots op. Maar, ook super kritisch. Ik bekijk het nu vanuit een ander perspectief, waardoor ik tegen andere verbeterpunten aanloop.’’

Last but not least: heb je een tip voor ouders die hun kleintje voor het eerst bij een Angel achterlaten?

‘’Zoals ik net al zei; investeer tijd in de kennismaking. Ga écht even met elkaar zitten, geef een rondleiding en bespreek de verwachtingen uit. Ik denk dat het verstandig is om uit te leggen wat je van de oppas verwacht. Zo is de kans op een geslaagde oppasdienst heel groot.’’

‘’Verder kan ik me voorstellen dat heel veel ouders het spannend vinden om de oppas alleen te laten met je kindje. In dat geval zal ik het rustig opbouwen. Ook ik ben de eerste keer maar een uurtje weggegaan om te gaan sporten. Toch was dat uurtje heel fijn om mee te beginnen. Zo kon Charlotte wennen aan Olivia en was ik toch nog dichtbij. De tweede keer ging het al veel makkelijker. Ik trok met een gerust hart de deur achter me dicht.”

Lees verhalen van andere ouders

Naast het verhaal van Charly vind je nog veel meer verhalen van andere ouders op onze blog. Zo lees je hier het verhaal van familie Vacca en in deze blog legt moeder Barbara uit waarom zij voor Charly Cares heeft gekozen. Read on…