Love is in the air!Zet jouw oppas kid(s) in het zonnetje.

De maand februari staat in het teken van de liefde. Hoe leuk is het om dit met de oppaskindjes te vieren? Tover een glimlach op de gezichtjes van de kids door hun meest favoriete spelletje te spelen, of maak samen een leuk Valentijnscadeau voor hun papa of mama! Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Wij geven 6 x de leukste to do's tijdens de maand van de liefde!


1. Hart van eten

Verzorg jij de lunch, avondeten of het dagelijkse fruithapje? Knutsel het eten in een hartvorm! Snijd bijvoorbeeld een boterham in de vorm van een hart, leg het fruit in de vorm van een hart of bak pannenkoeken en maak de topping in de vorm van een hart. Of misschien heb je zelf nog een leuker idee, kids will love it!

Hart van eten
Hart van eten
Een speurtocht was nog nooit zo leuk!
Een speurtocht was nog nooit zo leuk!

2. Een zoektocht naar liefde

Bij een zoektocht naar liefde laat je de oppaskindjes op zoek gaan naar de beroemde hartvormige snoepjes met grappige teksten. Natuurlijk is het niet de bedoeling om de kids elke dag vol te stoppen met suiker, maar rondom Valentijn is het leuk om dit extra te vieren met wat lekkers! Neem wat hartvormige snoepjes mee, verstop deze door het huis en ga samen op zoek!

Tip: Overleg eerst even met de ouders of de kids een paar vruchtenhartjes mogen.

3. Gezellig een boekje lezen

Is het typisch weer om binnen te blijven? Pak dan het favoriete boekje van je oppas kindje erbij en blijf knus op de bank zitten. Met een fleece deken en kop thee maak je het lezen van boeken nog leuker! Sprookjes als Doornroosje en Assepoester passen perfect in het kader Valentijnsdag en maken de maand van de liefde extra leuk!

Welk boek leest jouw oppas kindje het liefst?
Welk boek leest jouw oppas kindje het liefst?
Help je oppas kids met tekenen.
Help je oppas kids met tekenen.

4. Een Valentijnscadeau voor papa & mama

In de maand van de liefde mogen wij Valentijnsdag zeker niet vergeten! Help je oppaskindjes bij het maken van de mooiste tekeningen op een vel papier en knip het papier vervolgens uit in een hartvorm. Verras de papa's en mama's hier vervolgens mee op 14 februari. De mooiste cadeaus die zij kunnen ontvangen, zijn natuurlijk van hun kleine schatten zelf.

Tip: Bedenk samen een lief gedicht voor de ouders en schrijf dit op de achterkant van de tekening.

5. Zing en dans op de leukste love songs

Je herinnert je vast nog die ene love song die je vroeger als kind keer op keer meezong. Voor sommigen onder ons bestonden deze zangsessies vaak uit half begrijpelijk Engels, maar dat maakte het er niet minder leuk op! Speel alle leuke love songs af die je maar kunt bedenken, van "my hearth will go on" tot aan "a whole new world" uit Aladin.

Tip: Je kunt er ook een leuke dance-off van maken. Spring, draai rondjes en doe lekker gek. Laat je beste dance moves zien!

Waar danst de kleine het liefst?
Waar danst de kleine het liefst?
Een bezoekje aan de speeltuin.
Een bezoekje aan de speeltuin.

6. Bezoekje aan de speeltuin

Een kind heeft vaak weinig nodig om een topdag te beleven. Ga met de kids naar de dichtstbijzijnde speeltuin en vraag wat hij of zij het liefst wilt spelen, denk aan: verstoppertje of tikkertje. Dat is vaak favoriet van ieder kind!

Tip: Het kan koud zijn buiten, kleed daarom de oppas kids dik aan! Na een paar spelletjes krijgen de kids het natuurlijk vanzelf ook warm ;)